Set på nettet // børn # 1

Laura Ingalls møder en 80’er kjole

9a5e5a2e-297b-4a37-80f2-dfd2975ed7dcJeg er endelig blevet færdig med den her kjole. Det har været en lidt lang proces, og har trukket mange tænker ud undervejs, men nu er den simpelthen blevet så perfekt, og det er faktisk en smule takket være jer.

Jeg viste nemlig kjolen frem på min story på Instagram her den anden dag, og i var vilde med den, der var også nogle enkelte der hadede den. Fair nok, det gør pigernes far også. Han spurgte mig faktisk om jeg var på vej i den Fynske landsby for at kærne smør, da jeg stolt kom gående i den.

Der var også nogle som kom med konstruktiv kritik. Altså råd til hvordan kjolen ville blive endnu bedre, og nogle af de råd har jeg faktisk taget til mig, og efter den blev vidst frem blev den ændret en hel del.

Allerførst var skørtet simpelthen al for voldsomt. Jeg havde vist været lige rigelig gavmild med stoffet, da jeg klippet af til skørtet. Tror jeg tænkte jo større jo større jo bedre.  Så skørtet blev pillet af og gjort en hel del mindre. Det har virkelig gjort underværker, kjolen ser nu meget mere enkel ud og det ligner det er mig der kommer gående med kjolen, og ikke et kæmpe skørt der kommer gående med mig.

Desuden syede jeg også nogle indsnit ind i overdelen så taljen ikke kun blev markeret af elastikken. Det gjorde taljen mindre “poset”, og fordi der nu ikke var helt så meget stof, så den også mere enkel og ikke mindst slankere ud. Slankere skal man jo ikke kimse af, når man lige opdager at man har taget 5 kg på. Gisp.

Jeg er fortsat lidt i tvivl om længden på kjolen, og har ikke lavet den endelig oplægning endnu. Moden dikterer jo lidt halvlange kjoler og nederdele, hvilket jeg også er vild med. Bare ikke helt til mig selv endnu. Når man er 165 cm lav, så kan en lang kjole hurtig komme til at se meget voldsom ud, især når kjolen i forvejen er en som larmer ret så meget.  Så indtil videre er den lagt op til at den ca går til under knæet, men den kan hurtig ændres til både at være længere og kortere. Tror nok jeg ender med at korte den lidt af, så den kommer til at gå til lige over knæet. Det er altså en længde som klæder min 165 cm lagt mere, og så skid hul i hvad moden siger i disse dage.

Jeg er flere gange blevet spurgt om hvilket mønster jeg har brugt, og grundmønstret kan i finde lige her. Det eneste i sådan set skal gøre er så at tilsætte en flæse, sy et par indsnit i overdelen, sy en elastik på sammensyningen af overdel og skørt, og lave en lille flæse deltalje på ærmet ved at lave en løbegang, som du putter en elastik i.

ccb7db25-284e-4436-b797-17b76957176b

Mønstret er forøvrigt hvilket fint i sig selv, og et mønster hvor man nemt kan tilsætte fx en flæse som jeg har gjort eller måske en lille peter pan krave. Så det kan virkelig kun anbefales.

Nu glæder jeg mig bare til at gå i gang med mit næste syprojekt, og lige nu er jeg i overvejelses fasen om hvilket mønster jeg skal bruge næste gang, og hvilke små ændringer jeg selv skal tilføje.

Lige nu hælder jeg lidt imellem at sy den her op i noget prikket viscose jeg har liggende købt hos Stofogstil, eller den her tilsat en lille krave jeg selv konstruere og syet op i noget stof jeg har liggende købt hos Metermeter. Hvad synes i?

Og hvis i har link til fine kjole mønstre eller hvis i har set noget lavendel farvet metervarer et sted så sig endelig til. Det leder jeg nemlig helt desperat efter.

08ac8306-1652-4859-b77b-a6eb276d7c0a

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Set på nettet // børn # 1