Om min store skolepige og slutningen på en æra

Når det trækker tænder ud.

Processed with VSCO with f2 presetSom jeg skrev i indlægget her, så arbejder jeg fortiden på to kreative projekter. Et strikke og et sy projekt, og hvad endnu bedre er. Begge projekter er faktisk helt og holdent til mig selv. Det er dæleme sjældent det sker.

Sidste uges få ledige timer blev således brugt på at komme videre med begge projekter, og lad mig bare sige at de har begge trukket tænder ud på hver deres måde.

Lad os starte med kjolen.

For det første har det projekt ligget stille rigtig længe. Min symaskine valgte ganske enkelt at gå i stykker kort tid inden i processen. Det var virkelig surt. Især fordi jeg virkelig var super tændt på at komme videre. Heldigvis er den nu kommer til live igen takket være en symaskine magiker. Halleluja for det.

Derfor var det fantastisk endelig at kunne komme videre.

Desværre synes jeg hele processen har drillet. Ærmerne var ikke helt rigtige og jeg måtte klippe nye ud og lave lidt om på dem. Flæsen har virkelig været tæt på at ryge af helvede til op til flere gange. Først havde jeg rynket hele molevitten med en rynketråd og syet det på. Men selvom jeg havde været meget omhyggelig med at få rynken den jævnt, så så det bare herrens ud, og jeg endte med at pille det hele op. Fjerne rynketråden og sidde og sy flæsen på samtidig med jeg rynkede den undervejs. Der skulle man godt nok holde tungen lige i munden, men resultatet endte faktisk med at blive så perfekt som jeg tænker det overhovedet kan blive.

Processed with VSCO with f2 preset

Og nu mangler jeg faktisk kun at sy skøret på og lægge det op, og så er kjolen helt færdig. Ser det ikke ud som om det bliver en ret så fantastisk kjole?

Og så er der den strikkede trøje jeg arbejder på. Puhhh jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte med det. Jeg nåede faktisk at være næsten færdig med den, minus et halv ærme, før jeg sådan for alvor opdagede at den bare ikke sad særlig godt på. Både ærmerne og ærmegabet var ganske enkelt lavet helt forkert.

Processed with VSCO with f2 preset

Et kort øjeblik var jeg meget fristet af at smide hele molevitten i skraldespanden, og så ellers opgive projektet. Det eneste der nok holdte mig tilbage var tanken om alle de timers arbejde som så ville være spildte, for selvfølgelig ikke også at tale om al de lækre merino uld fra Pickles jeg ville miste.

Så jeg satte mig i gang med at trævle halvanden ærme op og halvdelen af kroppen. Tror næsten jeg fældede en lille tåre undervejs.

Heldigvis er jeg begavet med en stædig som en æsel, så da optrævlingen var opstået gik jeg ganske enkelt bare i gang igen. Denne gang med nye ærmer og en ny måde at lave ærme gabet på.

Her til morges kunne jeg så endelig monterer det første ærme og jeg kan godt afsløre at jeg var temmelig nervøs da jeg træk blusen over hovedet og stak armen igennem det første ærme.

Heldigvis er resultat lige som jeg havde forestille mig, og jeg er nu mere end klar til at give mig i kast med det næste ærme. Desværre er jeg nu i mellemtiden løbet tør for garn, og må derfor lade projektet hvile et par dage.

Det er sikkert meget godt.

Lover at vise begge projekter frem når de er færdige, og blusen bliver der jo selvfølgelig en opskrift ud af engang ude i fremtiden.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om min store skolepige og slutningen på en æra