Om strikkeprøver og strikkefasthed

Kreative planer for efterår/vinter 2017

Processed with VSCO with f2 presetHvad enten vi vil det eller ej, så banker efteråret på døren, og det er tid til at lægge kreative planer for det næste halve års tid. Læs om mine mange planer, som både involvere masser af strik og syning til både store og små.

 

Strikkeopskrifter til børn

Jeg har i det sidste halve år haft fuld knald på opskrift lavningen, og det er der kommet nogle skønne opskrifter ud af, hvis jeg selv skal sige det. De har fyldt rigtig meget, og måske endda lidt for meget.

Jeg har derfor taget en beslutning om at skrue gevaldigt ned for produktionen af børneopskrifter. Det er der flere grunde til, men en af de væsentlige er nok at jeg må indse at snart har jeg to børn, som ikke just synes at mors hjemmestrik er det der giver mest street credit i skole/børnehave. Oline vil hellere dø end at gå med mors hjemmestrik, medmindre jeg på en eller måde får strikket en Elsa eller kat ind mønstret. Og det kommer så aldrig til at ske.

Ebba siger indtil videre ikke noget, men jeg kan godt se at hun kigger sultent på Olines Elsa og Katte kjoler, og ser hun sit snit til det, så stjæler hun dem. Så det er nok kun et spørgsmål om tid før hun også vender tommelfingeren nedad til mors hjemmestrik.

Og det er ligesom ikke sjovt at sidde og strikke børnetøj, hvis man ikke har nogen at strikke til (og nej jeg gider ikke strikke på bestilling lige inden i spørger).

En anden og væsentlig grund er den udvikling der har været inden for opskrift markedet for børn. Jeg husker tydeligt da jeg for 5 år siden sad og kiggede efter opskrifter. Det var jo helt håbløst, alt for umoderne og mega kikset. I dag er situationen helt anderledes. Der popper nye strikkedesignere op over alt, og det ene fine strikkebog efter den anden kommer til salg.

At der er så mange om buddet gør også at der efterhånden er længe imellem de innovative og nyskabende opskrifter. Vi bliver ganske enkelt inspireret af de samme ting, og ikke mindst  af hinanden, og mange nye opskrifter som kommer ud i dag er alene en omfortolkning af noget som allerede findes på markedet.

Og det er ikke for at lange ud efter nogen speciel. Jeg er ikke et hak bedre selv. Men jeg kan mærke at det dræber min kreativitet, og ikke mindst lysten til at bruge mange mange timer på at sende noget ud som i realiteten allerede kan købe bare et andet sted.

Strikke opskrifter til voksne

Noget som jeg derimod virkelig har lyst til at bruge tid på er strikkeopskrifter til voksne. Det der egostrik er virkelig noget som jeg kan mærke gør mig virkelig glad, og noget som jeg har lyst til at bruge min kreative energi på.

Det skyldes jo både det faktum at det er pokkers skønt at kunne kreere skønne strikkede sager til sig selv i lige nøjagtig den farve, det design og i den kvalitet man lige nøjagtig ønsker. Slut med at stå og bande over akryl trøjer eller i uld trøjen i det helt forkert snit eller farve. Nej nu producerer jeg dem sgu bare selv. Men også fordi at jeg forudser at strikkeopskrifter til voksne står over for den samme udvikling som opskrifter til børn har været igennem de sidste 5 år.

Jeg kan også se på mine salgstal at i har det på samme måde. Min to voksen strikke opskrifter sælger bedre end mine nogle og tyve børnestrikke opskrifter til sammen. Det siger altså noget om hvor vi bevæger os henad.

Jeg tror vi kommer til at se meget mere moderne strik. Strik som følger moden, og opskrifter som ikke produceres af udeblade for gamle damer, men af nye unge og mere innovative strikkedesignere,  og jeg tror der sidder en masser kvinder der ude, som ligesom mig startede med at strikke til deres børn, som nu har fået modet og lysten til at strikke til dem selv.

Nu ved jeg ikke om jeg kan kalde mig selv ung længere, men jeg har i al fald lysten og drivet til at producere noget lækre moderne og innovative strikkeopskrifter til voksne.

Syning til både voksne og børn

Syningen er virkelig noget som jeg har forsømt længe. Ja faktisk lige siden jeg pakkede symaskinerne sammen i den gamle lejlighed. Og nøj hvor har jeg savnet det.

Nu er de endelig sådan for alvor pakket frem igen, jeg har fået sybord og så er mit hovedet bare ved at eksplodere med alle mulige fantastisk kjoler jeg vil sy til både mig selv og mine piger.

Jeg har her på det sidste købt rigtig meget stof og der ligger nok de første 15 meter klar til at blive forvandlet inden længe.

Meget af stoffet har jeg købt hos min total yndlings stof pusher Metermeter.dk.

Jeg kan simpelthen ikke understrege HVOR FANTASTISK den butik er. Kvalitets metervarer i de skønneste kvaliteter og designs. Jeg lyver ikke når jeg siger at jeg snildt kunne købe hele butikken. På en måde er jeg glad for at butikken ligger fysisk i Aarhus, for lå den her i Odense, så ville jeg virkelig have svært ved at styre mig selv.

Metervarerne hos Metermeter.dk er ikke billige, men du får hvad du betaler for, og når man bruger så mange timer på at sy noget, så er det altså bare rimelig øv, hvis stoffet taber farve eller trækker helt skævt allerede efter første vask.

Olinesmors strikkeskole

Et andet projekt som jeg barsler med at Olinesmor strikkeskole. Det bliver ikke en fysisk strikkeskole, men sådan en online biks hvor man kan lære at strikke. Det bliver både på skrift, men i høj grad også i video form, hvor jeg vil forsøge at producere noget kvalitets videoer til jer. Det synes jeg nemlig i høj grad mangler der ude.

Jeg er allerede så småt i gang, og har udgivet mit første indlæg, som i kan læse lige her, og her i løbet af efteråret begynder jeg at producere mine første videoer.

Det er noget jeg glæder mig rigtig meget til, og jeg håber i vil gøre det samme.

Det var så lidt om mine kreative planer for det næste halvår. Hvad har i af kreative planer, og er der noget i mangler her på bloggen, ønsker til DIY, guides eller lignende, så sig endelig frem.

Processed with VSCO with f2 preset

 

   

1 kommentar

 • Christina

  Elsker dine indlæg og at følge med, selvom jeg dog aldrig har benyttet mig af dine strikke opskrifter. Det har taget mig et halvt års tid at strikke en sweater til mig selv, så det er ikke det der bliver produceret mest af. Men ser frem til at se hvad du kommer med af ego-strik 🙂
  Jeg har liget fået leveret en pakke fra Metermeter i dag med stof og 3 mønstre, som jeg ikke kan vente med at få fingrene i. Så pudsigt at du lige nævner dem i dit indlæg.
  Det er en super god idé med en strikkeskole. Måske du vil komme ind på hvordan man bedst hæfter ender. Og så savner jeg også en guide til valg af garn, hvis man ikke lige vil bruge det garn der anbefales i opskriften. Her tænker jeg på strikkefasthed og løbelængde. Det er altid en jungle for mig, så det kunne være rigtig godt med en guide.
  Tak herfra for en skøn blog, som jeg nyder at følge.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om strikkeprøver og strikkefasthed