Dansk sommer = masser af strikketid 

Om at købe verdens bedste el ladcykel

el ladcykelFor nogle  måneder siden trykkede jeg køb til et af mine dyreste køb nogensinde, når man ser bort fra hus, lejlighed og bil. Nemlig en el ladcykel. Det køb har kostet mange timers overvejelse og research på nettet. I indlægget her deler jeg mine erfaringer og tanker om det at købe en el ladcykel.

At købe en el ladcykel er ikke noget man bare lige gør. Det er en dyr sag, og kræver mange overvejelser. Da jeg startede denne proces fandt jeg ikke ret meget information på nettet omkring dette, så jeg tyede til mit netværk. Både mit private, men også mit offentlige.

Ladcykel med eller uden el

Min første overvejelse gik på om min ladcykel skulle være med eller uden el. Var det bare luksus eller var det en nødvendighed med el. Her var alle meget enige. Det skulle være med el.  Alle sagde at med en el, så kom meget meget lettere omkring, og man ville få det brugt så meget mere.

En dyr eller billig el ladcykel

En hurtig google søgning afslørede, a der er store pris forskelle på de forskellige el ladcykler på markedet. Nogle koster omkring de 15000 og så helt op til lidt over 30000 kr.

Jeg er godt klar over at pris og kvalitet ofte hænger sammen, men jeg er samtidig heller ikke så naiv, at jeg godt ved at nogle gange betaler man altså også for mærket alene, og ikke kun for kvalitet.

Her var folk også meget enige. Man betaler for det man får. De fleste sagde at man bliver så glad for den ladcykel, at man ender med at blive ked af at man ikke gav de ekstra penge, og så fik noget virkelig ordentlig at køre på. Et par enkelte skrev også ligefrem til mig, at deres billige ladcykel efter et år var lige til at smide på lossepladsen.

Og selvom jeg godt kan lige at spare penge, så er jeg heller ikke bleg for at betale det ting koster, hvis bare jeg ved at jeg får noget for mine penge. Derfor tog jeg også ret hurtig en beslutning om at jeg hellere ville betale lidt ekstra penge for min ladcykel, og så får et ordentlig produkt.

El Ladcykel mærke

Nu hvor beslutningen om at vælge en dyr model var taget, var næste skridt at vælge det rigtige mærke. Der er efterhånden en del mærker at vælge imellem, men ret hurtigt stod mit valg i mellem:

  • Christania cykel
  • Johnny Loco
  • Babboe

Christania cyklen er jo ligesom det klassiske valg, når det kommer til ladcykler, og så er den dansk. Det skal man jo ikke kimse af. I var også mange der var glade for den. Altså uden el. Der var faktisk ikke så mange som havde erfaring med versionen med el.

Johnny Loco var forstarten min favorit. Jeg forelskede mig fuldstændig i dens retro agtige design, og kunne lige se mig og pigerne suse afsted på den. Men der var ikke ret mange der havde erfaring med den, så det var svært at få indtryk af hvordan den rent faktisk fungerede.

Babboe var den cykel flest anbefalede, men den var faktisk overhovedet ikke på min favorit liste. Men i var alle fuldstændig vilde med den, og det tvang mig lidt til at kigge i dens retning.

Hvilken ladcykel endte jeg så med at købe?

Jeg endte faktisk med at købe en Babboe curve el ladcykel. Selvom Babboe faktisk var den cykel jeg fra starten mindst kunne lide, så kunne jeg altså ikke ignorere alle de anbefalinger i kom med, og da Babboe samtidig lancerede en ny model med masser af smarte features, så blev beslutningen truffet,og Babboe blev klikket hjem.

Hvor købte jeg min Babboe el ladcykel?

Jeg købte den hos Familyrider, og dem kan jeg virkelig anbefale. Fantastisk kundeservice og god information under hele forløbet. Eneste negative pip er at jeg stadig trods at jeg har rykket for det, stadig venter på at få udført det 3 måneders service tjek, som jeg bestilte da jeg købte cyklen.

Er jeg så blevet glad for min beslutning?

På det spørgsmål er der kun et svar og det er et stort og rungende JA. Jeg elsker vores Babboe el ladcykel, og det samme gør ungerne. Jeg kører på den hver dag, og der er simpelthen ikke noget bedre end at smække ungerne, deres drikkedunke og en madpakke om bord, og så kører ud i det blå. Den kører som en drøm, og på trods af at den faktisk er noget af et skrummel, så er det nem at manøvrere rundt med. Jeg kan ganske enkelt ikke få armene ned over hvor fantastisk den cykel er. Et af mine bedste køb nogensinde.

Er der nogle ting du så ikke er glad for?

Der er et par små ting som jeg godt kunne ønske mig var anderledes, men det er virkelig i små ting afdelingen, og ikke noget der har ret meget indflydelse på hvor glad jeg er for vores el ladcykel.

Bla så synes jeg godt at det medfølgende regndækken kunne være lidt nemmere at montere. Det ville være rart at kunne skift imellem at køre uden og med nemt og hurtigt. Det kan godt være jeg bare lidt skal have lidt øvelse, men lige nu tager det altså tid at få det på.

Og så er det ene sæde er ikke fast monteret, men sidder løst, så man kan pille det ud, hvis man ikke har behov for så mange siddepladser. Hvis der ikke sidder et barn der, så skramler det en hel del, og jeg har op til flere gange oplevet at det falder af og lander nede i bunden af cyklen. Det irriterer mig virkelig og jeg tror jeg ender med at lave min egen løsning, så det sidder ordentlig fast.

Nogle spørgsmål

Er der noget du ikke har fået svar på i mit indlæg, så spørg endelig løs, så skal jeg svare efter bedste evne.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk sommer = masser af strikketid