Au revoir 

Kom med inden for i min stue og spisestue

Processed with VSCO with f2 preset

ANNONCE

Indlægget bringes i samarbejde med Desenio

Vil du se lidt til hvordan jeg bor, kig med i indlægget her hvor jeg viser jer rundt i vores kombinerede stue og spisestue. God fornøjelse.

Jeg er endelig langt om længe ved at være færdig med det rum som udgør både vores stue og spisestue. Ja egentlig hænger de to rum også sammen med vores køkken, da vi har et stort køkken/alrum/stue. I må dog vente med køkkenet lidt endnu, da vi lige har et lille gulv projekt, som jeg meget gerne vil have færdigt inden den del vises frem.

Selvom vores hus er 180 m2, så er det fordelt på 3 plan, så efterlader det jo de enkelte etager med et noget mindre m2 tal.

Så selvom at 180 m2 lyder som verdens største hus, så har vi faktisk skulle tænke en del over hvad vi bruger pladsen på, især i stue etagen som jo både rummer en stor entre, opgang til 1. og 2. sal og et stort rum, som fungerer som både stue, spisestue og køkken.

Det har betyder at vi har skulle tænke en smule kreativt og skifte nogle af vores møbler ud for at opnå en god sammenhæng mellem køkken, spisestue og stue.

Det har været meget vigtigt for mig at der trods de små m2 stadig virker lyst og luftigt, og at man ikke føler at man kommer ind i et rum, hvor der er presset alt for mange møbler ind på for få m2. Selvom der er få m2, så må det gerne virke som om det er det stik modsatte.

Jeg har også forsøgt at på trods af at rummene hænger sammen, så er de  alligevel klart defineret og fremstår med hver deres særegenhed.

Rummene har også skulle være funktionelle, et sted hvor der er plads til hele familien og leg og til at bare være et barn.

Og det synes jeg faktisk er lykkedes meget godt, og derfor er jeg nu endelig klar til at invitere jer indenfor i min stue og spisestue. Køkkenet må i vente lidt med. Jeg har nemlig lige en lille gulvsituation, som jeg lige skal have styr på inden jeg er klar til at vise den del frem.

desenio

Den fine teaktræs skænk er et af mine nye køb. Selvom jeg godt kan mærke, at jeg er en smule ovre den der totale begejstring for teaktræs møbler, så endte jeg nu alligevel vel med at købe denne her, som passer smukt ind i vores stue.

Over den har jeg lavet en lille billede væg. Med fine prints fra Desenio og et vægtæppe fra Maalu Maalu. På skænken står lidt blandet nips, og en aloe vera plante i kurv fundet på et loppe marked.

Processed with VSCO with f2 preset

I overgangen mellem stue og spisestue har jeg valgt at sætte mit ny indkøbte vitrineskab, som faktisk er et gammelt tandlægeskab. Er vild med patinaen og det lette udtryk som glas vitrinen giver. Skabet skal fyldes med bøger, vaser, figurer og et enkelt grafisk print fra Desenio.

Processed with VSCO with f2 preset

Vi har også været ude og investere i et nyt spisebord. Det vi havde før var et tungt Børge Mogensen shaker bord i egetræ, og var desuden kun et 4 personers bord. Mit ønske var et bord med et lidt lettere udtryk og så ville jeg gerne have siddeplader til 6 personer, så vi uden problemer kunne have pigernes veninder eller vores venner til spisning.

Processed with VSCO with f2 preset

Valget faldt på Handvarks marmor bord, som trods det meget tung materiale valg faktisk har et fint og meget enkelt udseende. Jeg var egentlig mest forelsket i den grønne marmor, men vi valgte tilsidst den lidt mere sikre sorte marmor. Og det er jeg faktisk rigtig glad for i dag. Det sorte bord står så fint til det hvide gulv og den mint farvede væg.

Pladsen omkring spisebord har jeg valgt at lade stå meget bar for at bevare illusionen om et rum med masser af plads. Der har dog lige sneget sig en fin og enkelt  plakat med en smuk magnolia blomst fra Desenio ind og et lille solspejl fundet på DBA til den nette sum af 100 kr. Hurra for sønderjyder, som ikke helt ved hvad den slags sælges for i København.

Processed with VSCO with f2 preset

Vores sofa hjørne ligger i et lille indhak i stuen, og danner derfor helt naturlig ramme om en lille hygge krog. Sofaen har vi med fra vores gamle lejlighed, og den er egentlig bare en stor læder sofa købt på Lauritz til billige penge. Jeg har for længst indset at med to små børn, så er det bare ikke tiden til dyre lækre sofaer. Min børn skal dæleme havde lov til at spise en is mens de hygger sig i sofaen uden at mor her behøves at sidde klar med en våd klud, og med nerverne uden på tøjet. Derfor er sofaen næsten alene valgt ud fra et praktisk synspunkt. Processed with VSCO with f2 preset

Overfor sofaen står en gammel daybed, som jeg har købt brugt og hvor i jeg har lagt en madras med et betræk syet af mit yndlings liberty stof. Det er meningen af daybed’en skal være en tumle plads for pigerne, og et sted hvor man måske lidt får en lille lur hvis man skulle få lyst (eller måske rettere sagt tid til det).

Processed with VSCO with f2 preset

Næsten alle puderne fra vores gamle lejlighed er enten kasseret eller solgt, og er nu erstattet af en god gang blandet landhandel af puder fra H&M, Ellos, Christina Lundsten og en masse andre. De er holdt i nogenlunde samme farve skala, men udtrykket og materialerne er vidt forskellige. Det synes jeg giver det fineste lidt rodede look.

Over daybed’en har jeg igen lavet en lille billede væg med forskellige prints, bla de to fine kunstprint print i lyserøde toner øverst købt hos Desenio blandet et hjemmelavet vægtæppe og et vintage solspejl købt hos Else Schneider. Jeg har valgt rammer i forskellige materialer for lidt at videre føre den lidt rodede stil fra puderne op til billede væggen. Det må gerne se sådan lidt tilfældigt ud, og det synes jeg faktisk er lykkedes meget godt.

Lampen er ligesom lampen over vores spisebord en gammel tysk lampe fra 70erne købt på tysk Ebay, hvor der i øvrigt er vildt mange fine lamper, hvis man er til den stil, og til en meget billigere penge end de sælges i diverse retro forretninger i Danmark.

Processed with VSCO with f2 preset

Alle rammerne på min billedevæg er købt hos Desenio, som udover de smukkeste plakater og prints, også har matchende rammer i alle størrelser og i forskellige materialer.

Håber i kunne lide den lille rundtur i vores stue og spisestue, og jeg lover at lige så snart jeg bliver færdige med de enkelte rum, så følger der flere små rundvisninger. Så hold endelig øje med bloggen, hvis du er til den slags indlæg.

Og så lige inden i smutter videre i cyberland, så har jeg lige et rigtig godt tilbud til jer,  hvis du også kunne tænke dig at fylde dit hjem med fine plakater.  Desenio tilbyder nemlig alle mine læsere 25 % rabat på alle deres plakater (gælder ikke plakater markeret med “Handpicked eller deres rammer) fra  i dag d. 9 maj og frem til den 11. maj.

Brug koden olinesmor25.

Shop løs på Desenio lige her.

PS. Inden der er nogle der får stres og præsentation angst over vores meget pæne og ikke særlig rodede hjem, så kan jeg trøste jer med at sådan her ser der kun ud i sådan ca 2 nano sek efter jeg har ryddet op. Så læg bare kost og spand fra jer, og nyt en gin og tonic i stedet. Hos Olinesmor roder det også. Meget end da.

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Au revoir