Om vores køkken og bolig styling med Eva Solo

Goddag til hjemmepasning og farvel til vuggestue

hjemmepasning Fra 1. april står den på hjemmepasning for Ebba Elviras vedkommende. Det betyder farvel til vuggestuen, og goddag til hjemmepasning. Læs mere om vores beslutning, og hvordan vi er nået her til i indlægget her.

Beslutningen om hjemmepasning

Beslutningen om hjemmepasning har været meget længe undervejs. Det startede allerede da den første halvdel af min barsel var pist forsvundet.

Skulle jeg forlænge min barsel eller ej blev længe overvejet. Jeg valgte at sige nej. Det føltes ikke rigtigt. Lidt som at tisse i bukserne på en kold vinterdag. Varmt og rart de første par minutter, men så lige pludselig ville man stå der med både en kold og våd røv. Sådan følte jeg lidt en forlængelse bare ville være.

Så begyndte jeg at overveje helt at stoppe med at arbejde. Det overvejede jeg ikke ret længe. Både fordi jeg i bund og grund nok elsker mit arbejde lidt for meget til at sige helt farvel, men også fordi (nu håber jeg ikke jeg fornærmer dig skat) jeg er den der tjener pengene her i huset. Selvom sygeplejersker er kendt for at have kronisk dårlig løn, så er det altså ikke helt så skidt, og især ikke når man bor sammen med en, som har valgt en branche hvor de er endnu dårligere lønnet. Det ville ganske enkelt nærmest være helt umuligt for os at leve alene af pigernes far løn.

Derfor blev den mulighed også ret hurtigt droppet.

Så begyndte jeg at regne. Hvor langt kunne jeg gå ned i tid og så samtidig være i stand til at betale vores regninger. Jeg regnede og regnede, tænkte og tænkte. Overvejede og overvejede.

Vores budget blev kigget igennem igen og igen, og jeg forsøgte at finde poster som kunne minimeres eller helt fjernes.

En dag kiggede jeg på det beløb som blev trukket til pigernes institution. At have to børn i institution er bare ikke nogen billig fornøjelse. Faktisk er den temmelig dyr, og rent faktisk skulle vi betale mere til den end vi skal betale til vores realkreditlån. Det er altså helt vildt.

Og der fik jeg i virkeligheden ideen. Her var der jo virkelig en kæmpe besparelse, som kunne betale for at jeg skulle arbejde så lidt som overhovedet muligt.

Vores nye hverdag

Derfor tager jeg nu Ebba Elvira ud af vuggestuen igen. Oline bliver i hendes børnehave. Den er hun alt for glad for. Altså i begrænsede mængder. Hun er og bliver en mor pige, og kan stadig allerbedst lide at være hjemme. Samtidig er hun jo også stor nu, at hun har et socialt behov der skal dækkes, og børnehaven giver hende rigtig mange ting, som jeg ikke lige kan overskue også at skulle dække samtidig med, at jeg skal passe Ebba Elvira, og arbejde lidt ved siden af. Desuden skal hun, hvis hun er klar til det, allerede i forårs SFO i foråret 2017, og det er jo lige om lidt.

Så pr 1. april ser vores tilværelse helt anderledes ud.  Goddag til hjemmepasning og farvel til vuggestue livet. Det bliver så godt.

Jeg stopper som sagt ikke med at arbejde, men jeg bruger den besparelse vi får ved hjemmepasning  på at gå længere ned i tid, og for at få tingene til at hænge sammen med pigernes fars arbejde, kommer jeg til at arbejde hver 2. weekend fredag, lørdag og søndag i nattevagter. Så kommer jeg måske til at skulle arbejde lidt til hverdag engang i mellem, det kommer lidt an på mange ting endnu. Skal lige have helt styr på det økonomiske inden vi får det endelige overblik.

Så skal jeg passe Ebba Elvira til hverdag, og hver 2. weekend fredag, lørdag, søndag er tjansen pigernes fars.

Den helt rigtig beslutning

Jeg kan mærke helt nede i maven, at beslutningen om hjemmepasning er det helt rigtige  for vores lille familie. Da det hele endelig faldt på plads i sidste uge, var det som en kæmpe sten blev løftet ud af min rygsæk, og jeg kunne endelig slappe af i hele min krop.

Det skal lige understreges, at den her beslutningen om hjemmepasning på ingen måder har noget med Ebba Elviras vuggestue at gøre eller indkøringen generelt.  Hvis der sidder nogen og tænker over det. Det er simpelthen verdens bedste vuggestue (ja også børnehave) i Odense hvis du spørger mig. Og skulle Ebba Elvira afleveres så ville jeg være helt tryg ved det. Uden tvivl. Så hvis du mangler en fantastisk vuggestue/børnehave i Odense c, så skriv en mail til mig, så får du navnet på den. De har desværre en lang venteliste, så man skal være hurtigt ude hvis man ønsker plads.

Det bliver uden tvivl også den vuggestue Ebba Elvira skal tilbage til engang. Indtil videre er planen at hun skal starte igen en gang i første kvartal af 2017, men nu må vi se. Det kan jo være at jeg bliver helt bidt af det her.

Nu glæder jeg mig bare til at det bliver den 1. april, og Ebba Elvira og jer kan komme i gang med vores nye hverdag.

   

7 kommentarer

 • Det lyder simpelthen som den helt rigtige beslutning. Vi bor selv i Odense, og jeg er lykkelig for, at de tilbyder tilskud til pasning af eget barn – Det har betydet, at vi herhjemme starter fra 6. marts, hvor min barsel ellers stopper. Så jeg har mulighed for at passe lillebror hjemme helt til august, hvor studierne starter igen. God hjemmepasning til jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Åh, hvor jeg forstår din beslutning! Jeg gik selv hjemme med min datter til hun var 2 år og 3 mdr. Det var så godt og jeg er så glad fir jeg først skulke aflevere hende da hun virkelig forstod at jeg mor kommer igen. Nu venter vi på lillebror kommer ud og lur mig om vi ikke ender med at gøre det samme ved ham. Samtidig betyder det jo at min datter kan have korte dage og mange fridage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Tillykke med beslutningen. Vi har selv gjort det samme herhjemme, og det er fantastisk for os alle. En rolig hverdag, og mere tid sammen. Skønt. Stort kram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Kære Camilla. Da jeg så din overskrift måtte jeg bare læse dit indlæg! – fordi jeg tænkte, ud fra dine andre indlæg, at det godt kunne være en vej I valgte at gå. Og fordi at vi selv valgte det og vi har elsket elsket elsket den periode – det er så meget anderledes at aflevere et barn på 2,5år frem for en på 1år. Ligeledes har Nete, vores ældste, virkelig nydt godt af flere hjemmedage og kortere dage – hun elsker nemlig også at være lidt ude men mest hjemme.

  Det lyder helt ufattelig fedt – og skønt at I kan kombinere arbejde og familieliv på den måde.
  Jeg blev oprigtig glad og kunne genkalde mine egne følelser om overvejelser og glæden ved beslutningen.

  Stort tillykke med beslutningen – jeg håber det bliver en fantastisk tid for jer.

  Kh. fra Luise:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor er det bare sejt. FEDT, at I går mod strømmen og kæmper til løsningen findes – for det gør den jo oftes. Det tror jeg bliver den bedste investering ever! Tillykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hvor lyder det fantastisk!! Dejligt for Jer.
  Jeg ville ønske jeg havde samme mulighed.
  Rigtig god hjemmepasning!!
  Hilsen Lone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort! Tillykke med at have taget en beslutning, der bare føles rigtig for jeres familie. Jeg tror dog ikke selv, at det kunne blive en realitet for vores familie, men jeg ville da super gerne kunne nøjes med fem timer eller mindre i institution om dagen.

  Kh. Marina

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om vores køkken og bolig styling med Eva Solo