Billige strømpebukser i regnbuens farver

Om spirende søskendekærlighed mellem mine to piger

søskendekærlighed søskendekærlighed1affiliateDen der søskendekærlighed, den har vi ikke set så meget af her i huset, men nu spirer den endelig. Tror jeg da. Læs mere i indlægget her om hvad der sker.

Vores forventninger til den der søskendekærlighed

Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til den der søskendekærlighed. Kom den med det samme, så var det dejligt, og kom den ikke så var det også helt ok. Jeg har selv en bror, en såkaldt pseudo tvilling, som det nok kaldes i dag, og vi har dæleme haft meget glæde af hinanden i vores barndom. Og det har selvfølgelig været mit ønske at Ebba Elvira og Oline en dag også ville nå der til, men det var ikke noget jeg ville forcere frem. Det skulle komme helt af sig selv. Faktisk var en af de mange grunde til at vi fik Ebba Elvira netop også at vi ønskede at Oline skulle opleve glæden ved at have søskende.

Den første tid med den der søskendekærlighed

Den kom så ikke. Vi har ikke oplevet decideret søskendehad, nok nærmere lidt indifferent opførsel fra Olines side. Kun en enkelt gang har hun sagt, at Ebba Elvira gerne måtte kravle op i mors mave igen.

Måske en slags hvis jeg ikke ser/hører hende, så eksisterer hun ikke. Eller måske har hun bare ikke anet hvad hun skulle bruge Ebba Elvira til. Og på en måde forstår jeg hende godt. Altså hvis jeg tager mine 3 årige briller på. Hun ligger jo bare der og er røvsyg, og tilmed tager hun også opmærksomheden fra mine forældre fra mig og stjæler min plads som dronning af hjemmet. Ja så giver det altså lige pludselig god mening, at hun er så ligeglad som hun er, og måske skal jeg ligefrem være taknemmelig for at hun ikke ligefrem hader hende.

Vi har som forældre jo også været med til at at hype den der begivenhed “at blive storesøster” til noget helt fantastisk, måske fordi vi selv er så begejstrede og virkelig ønsker at overføre den begejstring til den kommende storebror eller storesøster, så kommer vi måske til at over sælge ideen en lille smule. De fleste har nok sagt sætningen “når lillebror/lillesøster kommer, så får du en at lege med og det bliver så sjov”.  Eller noget i den stil. Det har vi i hvert fald nok sagt en gang eller to må jeg indrømme. Når baby kommer og bare overhovedet ikke er en sjov legekammerat, så kan man jo ikke fortænke dem i at blive en smule skuffede.

Fra Ebba Elviras perspektiv, så ser verden helt anderledes ud. Fra hendes side er det nemlig vaske ægte søskendekærlighed. Nærmest fra starten har hun lyst op, når Oline var i nærheden, og jeg tror næsten at Oline fik æren af det første bevidste smil. Det er bare så sødt at se. Hvordan hun lyser op når hun ser hendes søster, og hvordan man allerede nu kan se den beundring, der måske kommer til at følge hende resten af hendes liv, i hendes store dejlige brune øjne.

Den spirende søskendekærlighed

Men nu tror jeg dæleme den er ved at spire frem. Den der søskendekærlighed. Oline er i hvert fald begyndt at vise hendes søster mere og mere interesse og omsorg. Den anden dag stod jeg og lavede mad i køkkenet mens pigerne var i stuen. Lige pludselig hørte jeg Ebba Elvira skrige af grin, og jeg listede lige så stille ind i stuen, og der stod Oline og rystede med et tæppe lige ved siden af Ebba Elvira, og det var åbenbart skide sjovt. Tror i hvert fald aldrig jeg har hørt Ebba Elvira grine så meget før.

Og den episode har gentaget sig flere gange nu. Bare med forskellige lege.  Ynglings legen er fangeleg, hvor Oline kravler rundt på gulvet, og så kryber/kravler Ebba Elvira efter hende så hurtigt som hun kan. Så skriger de begge af grin.

Og når Ebba Elvira laver ballade, så siger hun meget overbærende: “Åh Ebba altså”. Det lyder simpelthen så sjovt og sødt.

Håber virkelig det er startskuddet til et vaske ægte søskendekærlighed eventyr, og glæder mig virkelig til at følge den videre udvikling.

Ebba Elviras dragt er hjemmestrikket. Opskriften kan købes lige her, og garnet lige her. Hendes body er fra Petit Bateau, og kan købes lige her

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billige strømpebukser i regnbuens farver