Vind en Knast by Krutter kjole

Om travlhed, en tommelfinger og en pilfinger

tommelfingerpilfingerKan du huske sagaen om Olines tommelfinger  og er du spændt på hvordan det går, så er det nu du skal læse med. Jeg har nemlig store nyheder.

Om barsel og nye gulve

I november skrev jeg et indlæg om at nu skulle jeg til at sætte farten lidt ned og nyde det sidste af min barsel. Det kan jeg så afsløre ikke er gået særligt godt. Overhovedet ikke faktisk. Den sidste tid er af flere årsager bare været temmelig hektisk.

Primært fordi vi lige pludselig besluttede os for at få vores gulve malet. Vi malede dem hvide for første gang for flere år siden med alm hvid gulv maling, men det blev aldrig rigtig godt, og de seneste år er det tilmed også blevet rigtig slidt og grimt at se på.

Så vi har længe talt om at få dem overmalet med epoxy maling i stedet, men har ikke rigtig kunne finde tid eller penge til det.

Men så for nogle uger siden skulle det lige pludselig være. Så alle møbler og alle ting og sager blev stuvet ind i køkkenet og vores soveværelse (som først bliver malet i foråret).

Om at sove på badeværelset

Behøves jeg at sige vi ikke havde mange m2 at leve på de dage det stod på. Desuden fik Oline total krise på over at skulle sove i smørhullet. Oline som var verdens største smørhuls elsker for bare et halvt år siden nægtede pure at sove i mor og fars seng. Nixen bixen hun ville sove i sin egen seng. Hvilket var lidt svært, da den fungerede som opbevaring for adskillige kg legetøj. Så vi pillede fluks en madras op fra kælderen, og så blev hun ellers puttet på badeværelset. Yes i læste rigtigt på badeværelset. Der sov hun trygt og godt hele natten, med dejlig gulv varme til at lune madrassen godt op.

Om en pilfinger

Ud over at det var en udfordring overhovedet at finde et sted at sidde, så var det også en kæmpe opgave at holde styr på Ebba Elvira. Hun var jo nærmest i ekstase de dage det varede pga af alle de ting hun lige pludselig kunne pille i.

Hun er simpelthen en filfinger af dimensioner. Jeg har måtte fjerne alle potteplanter fra gulvet, alle ledninger der fører op til ting hun kan hive ned, og alle reoler og skaber bliver nu boltret fast til væggen, og for første gang bliver jeg nok til snart at investere i de der børnestoppere til skufferne. Med mindre jeg vil have mel eller ris ud over hele køkken gulvet.

Sådan noget var aldrig et problem med Oline. Med det er det dæleme med Ebba Elvira. Hold fast hvor hun piller. Læste engang en debat på Instagram om det var muligt at lære sine børn at lade det store Royal Copenhagen fad være i fred. Ja i det hele taget  at lære dem, at lade være med at pille i mor og fars ting. Vandene var meget skilte, og mange holdt hårdnakket på at det bestemt var muligt, og de nægtede at flytte deres ting. Deres børn havde bare værsgo at lære ikke at være pilfingre. Til det kan jeg kun sige, at de vist ikke har mødt Ebba Elvira endnu. Så skifter de nok hurtigt mening. Lad mig bare sige det. Ellers er de lyn hurtigt et Royal Copenhagen fad fattigere.

Om en tommelfinger

Og nu hvor vi er ved emnet fingre, så havde jeg jo lovet en update mht Olines tommelfinger. Og det kommer her. Sidder i ned? Og er i klar til et chok?

OLINE SUTTER IKKE TOMMELFINGER MERE

Ja den havde i nok ikke lige set komme? Sandheden er at det havde jeg faktisk heller ikke. Hvis jeg skal være helt ærligt, så havde jeg faktisk slet ikke opdaget at hun var stoppet med at sutte på den skide tommelfinger.

Lige pludselig en dag slog det mig bare, at jeg faktisk længe ikke havde set hende sutte på tommelfinger, og jeg havde heller ikke hørt de karakteristiske sutte lyde fra hendes værelse om aftenen. Nogle gange tror jeg hun har været ved at sutte den tommelfinger af, så høje sutte lyde er der kommet fra hendes værelse.

Spurgte hende så ad, om det kunne være rigtigt, men fik ikke helt noget entydigt svar. Så var der ikke andet at gøre end at holde hende under skarp overvågning både nat og dag. Og nu her 14. dage efter min epokegørende opdagelse må jeg konstaterer, at den sgu er god nok. Hun sutter ikke på tommelfinger mere.

Hvordan er det så sket tænker i sikkert, og hvis der sidder en mor til en tommelfinger elskende barn og læser med, tænker hun sikkert: “FORTÆL MIG HVORDAN DU GJORDE”.

Sandheden er at jeg ikke helt ved hvad der er sket. Men jeg har en teori. Og den lyder som følgende.

For ca 3 uger siden skar hun sig på sin tommelfinger, da hun troede at hendes fars barber høvl var en hårbørste, og alle der har børn ved at sådan noget kræver plaster en masse.

Så om aftenen da hun skulle sove havde hun lidt i problem. Man kunne jo ikke sutte på en tommelfinger tapet sammen med plaster fra rod til top. Det krævede lidt psykisk første hjælpe og en bamse eller to i sengen, og efter lidt tid faldt hun i søvn.

Siden den dag har hun faktisk insisteret på at have plaster på sin tommelfinger og i samme tidsrum tror jeg faktisk heller at hun har suttet på hendes tommelfinger.

Jeg må indrømme at der virkelig er faldet en sten fra mit hjerte. Det er virkelig noget jeg har bekymret mig meget om til tider, og jeg har brugt mange timer på at tænke over hvordan i alverden vi skulle få den vane stoppet. Og så stopper den bare af sig selv næsten, og end da uden jeg overhovedet opdager det.

Det er altså alligevel helt utroligt.

Men nu lover jeg altså at den fart skal sættes ned. Om ikke andet så bliver jeg tvunget til det lige om lidt. For nu er der nemlig mindre end 1 måned til vi tager til Thailand. JUBIII

   

2 kommentarer

 • Haha Ebba Elvira kunne holde en fest med min Laurits! Han er overalt og som 21 mdr kan han virkelig nå mange steder efterhånden. Intet er helligt og kan han ikke nå noget konstruere han bare selv en form for stige! Har fået af vide, at vi skal da bare sig nej til ham. Øh ja… Men hvad hvis barnet er absolut ligeglad?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ha ha kan lige se det for mig.

   Jeg tror virkelig også der er børn der er uden for pædagogisk rækkevide når det kommer til den slags, og så er der kun en ting at gøre at fjerne alt i børnehøjde og alt der kan bruges til stiger :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind en Knast by Krutter kjole