Sommertøj // klar til Thailand

Min første Emery Kjole

Emery    Jeg har syet min første Emery kjole, og jeg er så skide stolt. Resultatet er nemlig blevet næsten helt perfekt.

Det er den første lidt mere avancerede kjole jeg har syet til mig selv. Har efterhånden syet masser af Judith kjoler, og den model er jeg også bare super glad for. Den er nem at sy, og så er pasformen bare helt perfekt til min krop.

Men har længe haft lyst til at udfordre mig selv, og sy noget der krævede lidt flere sytekniske færdigheder. Og det fandt jeg så i Emery mønstret.

Kjolen har sådan lidt Mad Men vibes over sig, med dens store krave og timeglas agtige pasform, og det look er jeg altså helt vild med. Og så er det faktisk også noget der klæder min figur rigtig meget.

Emery mønstret kan både købes som alm mønster og som PDF fil. Jeg købte mit som PDF fil. Man skal være forberedt på at klippe og klistre en hel del, men jeg synes faktisk det gik meget smertefrit, og der følger en fin oversigt med, så du kan se hvordan de enkelte dele passer sammen.

Til mønstret hører også en meget detaljeret instruktion. Den er dog på engelsk, men er ledsaget af fine illustrationer, så man rent faktisk ikke behøves læse selve instruktionerne. Dem havde jeg stor gavn af, og de hjalp mig flere gange videre, når jeg rent sy teknisk kom til kort.

Mønstret er beskrevet som middelsvært, og det er nok meget rigtigt. Det er absolut ikke det første kjole projekt man skal kaste sig over, og uden mine mange Marapytta kurser, så havde jeg aldrig kunne sy den. De kursuser har virkelig givet mig rigtig meget.

Emery kjolen er syet op i fast viscose fra Stof og Stil. Valgte det stof, både fordi jeg jo elsker prikker, men også fordi det var et relativt billigt valg, så hvis kjolen blev helt af helvede til, så skulle jeg ikke græde snot over alt for mange spildte penge.

Men heldigvis er der overhovedet ikke noget at græde over. Er ret så glad for resultatet, og faktisk også meget stolt. Kjolen sidder super flot, og jeg elsker at den er foret foroven, det giver altså bare en flot finish. Det eneste jeg måske vil lave om til næste gang er at den måske er lidt for bred oppe ved skuldrene. Underligt nok for jeg er faktisk ret bredskuldret, men åbenbart ikke nok til denne model. Så skal jeg bare lige finde ud af hvordan jeg gør det.

Faktisk har jeg allerede købt stof til den næste Emery kjole, og behøves jeg at sige at det også næste gang er noget med prikker. Glæder mig så meget til at komme i gang.

PS. Hvis du vil se andre versioner af Emery kjolen, så tjek #emerydress på instagram, så kommer der så mange fine frem.

emery1 emery4

 

 

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommertøj // klar til Thailand