Om Planet Shark, powernaps og sygdom

Marapyttas Judith kjole og lidt mere om sygdom

 

judithkjole3  Selvom den sidste uge dæleme ikke har været sjov, så har jeg alligevel fundet tid til at sy en ny Judith kjole, som jeg første gang syede på mit fredagsfix med Line galst aka Marapytta, da jeg var højgravid med Ebba Elvira.

Jeg har sagt det før og siger det lige igen, at være alene med to syge børn kræver sin kvinde (eller mand). Det er ikke et fuldtidsjob, nej det er et heldags job. Nu er pigerne far heldigvis hjemme igen, at han så også lige har lagt sig ned med sygdom det er så en anden side af sagen. Håber ikke det er den frygtede mande influenza der har ramt ham. For så er vi virkelig fucked. Alle kvinder, der bor sammen med mænd ved at mande influenzaen spøger man ikke med. Den kan forvandle alle mænd til ynkelige små klynkende skabninger.

Inden vi lige går til kjolen, så har jeg lige en sjov historie fra det virkelig liv om mande influenza. Et sted hvor jeg arbejde engang passede vi engang en mand med den frygtelige mande influenza. Når kæresten var der lå han ynkeligt hen i hans seng. Han kunne ingen ting. Kunne ikke spise, kunne ikke gå på toilettet. Han var nærmest dødende. Lige så snart hun gik, så sket der et mirakel. Så kunne han lige pludselig det hele, og så blev der ellers charmeret sygeplejersker til den store guldmedalje.  Det var simpelthen så sjovt at se, og det var virkelig noget der blev grinet max af i personale stuen.

Nå tilbage til syningen.

Men på trods af heldagsjobbet så har jeg alligevel formået at få syet en kjole den sidste uge. Har vel haft en time eller to til mig selv inden jeg skulle i seng, og de er brugt på at sy.

Sådan stresser jeg allerbedst af. Enten ved min symaskine eller med strikke pindene i hånden. Jeg har utroligt svært ved bare at sidde og se tv. Så klør min rumpe for vildt.

Jeg har længe haft en drøm om at komme i gang med at sy mit eget tøj, og nu er jeg endelig ved at komme godt i gang. Har fundet mønstret på den perfekte kjole, og den perfekte nederdel. Nederdelen kommer der forøvrigt en DIY på en dag. Billederne er taget, jeg skal bare lige have skrevet indlægget.

Jeg er efterhånden blevet så gammel, at jeg har en meget klar mening om hvad for noget tøj jeg vil gå med. Hvad der klæder mig, og hvilke materialer tøjet må være lavet af.

For det første går jeg næsten aldrig i bukser. Min figur er bare ikke egnet til bukser. Går næsten altid i kjoler eller nederdele.

Og dem har jeg også store krav til. Kjoler skal være lavet af natur materialer eller viscose, jeg kan IKKE ånde i polyester. Jeg har forsøgt så mange gange, men jeg dur bare ikke til det. Koger for vildt, og det er uanset om det er ny eller gammel polyester. Mange siger jo at den nye polyester skulle være mere åndbar end den gammeldags af slagsen. Åndbar min bare røv siger jeg bare, jeg koger uanset hvad. Og det er bare så træls, for det er jo næsten snart alle der bruger polyester, både high street og de dyrere designere. Den eneste butik som faktisk er poly fri, er COS og Stories, og tak for det siger jeg bare.

Mine nederdel må godt til nødt godt være i polyester, men helst ikke for jeg synes hurtigt det bliver statisk elektrisk og klistre til mine ben, og det hader jeg altså.

Og så er der snittene.

En nederdel skal helst have elastisk talje, jeg dur ikke til de der faste linninger med lynlås. Det strammer altså om min mave, og det gider jeg bare ikke. Der skal også være vidde i, min store og måske også lidt flade røv duer bare ikke til pencil skirts eller tube nederdele.

Mine kjoler skal også helst have vidde. Og så skal de helst gå ind i taljen. Min talje er trods to graviditeter stadig forholdsvis smal, og det klæder altså mig når den vises frem.Jeg elsker kjoler syet i jersey, men alm fast bomuld kan også gå an en gang i mellem. Men til hver dag er det helt klart mest jersey kjolerne der hives frem fra skabet.

Og så må de hverken være for korte eller lange. Lange dur jeg bare ikke til pga mine ultra korte ben, og alt for kort er jeg nok bare blevet for gammel til. Gider heller ikke hele tiden skulle tænke på ikke at bukke sig for meget fremover. Det duer ikke når man er mor til to. Så skal der være stof til at dække røven uanset om man lige skal samle en legoklods op.

Kjolen her er Line Galst mønster, og den har jeg skrevet om før, så den behøves vist ikke nogen nærmere introduktion. Bare søg på “Judith” på bloggen, og det vrimler frem med indlæg. Den er bare verdens fineste kjole, og tilmed meget nem at sy.

Denne gang har jeg dog lavet lidt om på mønstret og tilføjet en løbegang med en bred elastik i taljen. På Lines originale mønster syr man bare en tynd elastik på sammensyningen af over og understykke. Det er også rigtig fint, men jeg ville gerne have en mere markeret taljet denne gang, og det synes jeg faktisk lykkedes rigtig fint på denne her måde.

Elastikken har jeg overlocket fast til under og overstykket, således at den ikke snor sig. Det er nemlig en anden ting jeg virkelig virkelig hader. Det er elastikker som snor sig. De skulle simpelthen forbydes, og jeg fatter ikke at samtlige sy forretninger sælger dem.

Er simpelthen så glad for kjolen. Det eneste jeg lige overvejer er om den måske lige er blevet lige numse kort nok. Har heldigvis lagt den op på en måde så der er lidt stof at give af, hvis jeg ender med at beslutte at den er for kort.

Som skrevet før så bliver mit næste kjole synings projekt denne her.  Det bliver en noget større opgave en Judith, men jeg glæder mig så meget til at komme i gang med det. Det bliver en kæmpe udfordring for mig, men jeg elsker sy udfordringer, og efter alle Lines workshops, så føler jeg mig efterhånden klar til lidt større udfordringer.

Så skal jeg bare lige finde tiden til det.

PS. Stoffet er fra Stof2000. Desværre var det på udsalg og sikkert ved at udgå. Ville ønske at de danske stof butikker gjorde det lidt mere i lækkert bomuld. Både ens farvet, men også med masser af print.

PPS. Er kun 3 kg fra min før graviditets vægt. Det er bare så fanfuckingtastisk.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om Planet Shark, powernaps og sygdom