Operation billigt tøj

Anmeldelse af Mutsy Igo

mutsyigoKigger du efter en Mutsy Igo, så læs roligt videre.

Noget som jeg virkelig har modtaget mange forespørgsler på her på det sidste, både på mail og på IG, er om jeg snart kommer med en anmeldelse af min Mutsy Igo. I er åbenbart mange der ude, som overvejer om det skal være jeres nye barnevogn.

Og det kan jeg dæleme godt forstå, for det er altså en meget lækker vogn. Jeg tog jo lidt af en chance da jeg bestilte den, for jeg skulle enten til Aarhus eller til Tyskland for at prøve den IRL, og det orkede jeg bare ikke lige med al det jeg havde om ørerne i min graviditet.

Så nettet blev brugt meget flittigt, og jeg læste om den ene kombivogn efter den anden, for at se hvilke der opfyldte mine krav. Til sidst kom jeg frem til at det var Mutsy Igo der kom tætteste på at opfylde alle disse krav, og jeg tog chancen og bestilte den.

Jeg var lidt nervøs da jeg modtog den, for hvis nu den bare ikke var som jeg troede. Selvfølgelig kunne den sendes retur, men orkede næsten ikke besværet både med at sende den retur, men også at hele processen med at finde en ny skulle starte forfra.

Heldigvis levede den ved første øjekast op til alle mine forventninger, og jeg kunne næsten ikke vente med at få en baby smidt i den, og komme ud og rulle.

Det har jeg nu haft de sidste 2 måneders tid, og jeg kan nu for alvor sige at den vogn er bare helt igennem fantastisk, og fuldstændig hvad jeg ledte efter.

Er det nem at klappe sammen?

Meget nem. Når man først er øvet i hvilke knapper man skal trykke på så tager det max et minut, og det er incl at tage hjulene af.

Hvor meget fylder den når den er klappet sammen, kan den fx være i en lille bil?

Den fylder ikke ret meget. Stellet bliver klappet sammen af to gange, og kommer derved til at fylde næsten ingenting.  Hjulene kan nemt tages af og på. Barnevogns kassen kan ikke foldes sammen. Materialet er fast, og den fylder derfor det den fylder. Vi har en VW UP, og den kan nemt være i bagage rummet. Vi putter barnevognskassen først i, så piller vi hjulene af stellet, og lægger ved siden af kassen, og så kommer stellet op i kassen. Oven i det har jeg end da formået at proppe 2 Ikea poser fyldt med tøj.

Hvordan er køre komforten?

Jeg synes generelt at affjedringen er ret god. Det skulle også være en af de ting der skulle være forbedret i 2015 modellen. Den er selvfølgelig ikke tradition barnevogns god, men langt bedre end det min Bugaboo vogn kunne levere. Jeg kører fint over brosten uden at jeg føler at Ebba Elvira hopper alt for meget rundt inde i barnevogns kassen. Det syntes jeg tit var et problem med Bugaboo’en.

Hvad er liggemålet og hvor lang tid kan baby ligge i den?

Liggemålet er ca 80 cm, så det er jo ikke mega langt, og de flestes baby vil nok vokse ud af den når de er omkring 9-10 måneder, nogle før og nogle senere. Det er dog ikke noget problem for os, da vi ikke bruger vognen som sovevogn. Til det har vi en old gammel Odder med kæmpe liggemål. Den her skal udelukkende bruges når vi er på farten, og når baby bliver så gammel, så har de efterhånden meget vågen tid, og så er det min erfaring, at så er en klapvogn langt mere anvendelig, fordi udsynet er meget bedre. Sådan var det i hvert fald med Oline. Hun gad i hvert fald ligge ned og fise husleje af mens hun var vågen. Hun ville da op og opleve verden. Og det er altså nemmere fra en klapvogn.

Hvordan er brugervenligheden og komforten for mor?

Den er super nem at betjene. Du kan køre og dreje den kun med en hånd, og den drejer så nemt som ingen ting om sin egen akse. Barnevognskassen sidder højt på stellet, det gør at man ikke skal bukke sig alt for langt ned hvis man enten skal putte baby, give sut eller bare trøste. At barnevogns kassen sidder højt på stellet gør også at varekurven at nem at komme til, og at der kan være rigtig mange ting i. Det synes jeg var et kæmpe problem ved min Bugaboo. Varekurven var umulig at komme til, og der kunne ikke være ret meget i. Jeg kan også rigtig godt lide at barnevogn kassen og klapvognsdelen er to separate enheder. Det gør at det er nemt at skifte mellem de to. Jeg kan huske at med Oline var der en periode hvor jeg nogen gange gerne ville bruge barnevognsdelen og andre gange klapvognsdelen, og så ville det altså have været fantastisk bare at kunne skifte.

Hvordan er komforten for baby?

Igen har jeg kun positive ting at sige. Som før skrevet er affjedringen rigtig godt, og det gør jo at baby ligger rigtig godt og trygt i barnevognskassen. Desuden giver det at barnevognskassen sidder højt på stellet, at kontakten mellem mor og baby er rigtig god. Det er jeg bare helt vild med.

Hvordan er udstyret til den?

Myggenet og madras medfølger. Madrassen har jeg smidt ud, og købt en god madras. Den er lige så dårlig som de madrasser som medfølger til alle andre barnevogne. Ud med den, og køb en ny. Myggenettet lynes på kalechen, og det synes jeg funger super godt. Det fylder ikke ret meget, og jeg har bare lagt det i en af de små lommer der er på “forlæderet”, så er det altid ved hånden hvis man er på farten.

Regnslaget skal man tilkøbe, og koster ca 150 kr. Fungerer godt, nemt at få på og lynlås ved kalechen gør at man nemt kan komme til baby selvom det er på.

Kopholder har jeg også tilkøbt. Lad vær med at købe den. Den kan kun sættes på siden, og det synes jeg bare er mega irriterende. Så stikker den ud, og jeg ville personligt konstant køre ind i ting med det siddende der. Desuden sidder selve kop holderen også meget dårligt på beslaget, og falder af ved det mindste puf. Så den har jeg smidt ud igen, og er faktisk på udkig efter en jeg kan sætte fast foran på styret.

Jeg har også købt et stå bræt. Jeg har kun brugt det et par gange. Oline var meget begejstret for det, men desværre er det umuligt at gå almindeligt med vognen fordi det stikker så meget bag ud. Du bliver nødt til at gå og skubbe vognen ved en af sidderne. Det kan man sagtens på korte ture, men skal man gå over længere afstande, så er det altså for hårdt. Så overvej virkelig om du gider bruge penge på det

Hvordan er prisen?

Den koster ca 6200 kr, hvis du køber den lige her og 7000 kr hvis du køber den her.  Jeg synes prisen er god. Selvfølgelig findes der både dyrere og billigere kombivogne. En bugaboo koster fx mellem 8000-10000 kr, og Mutsy’s billigere model Evo koster mellem 3500-4000 kr. Jeg kan selvfølgelig kun sammenligne med Bugaboo, som jeg selv har ejet, og jeg ville til en hver tid købe en Mutsy Igo, og det har faktisk intet at gøre med at den er billigere, det er bare en bedre kombivogn i min optik. Om Evo rent faktisk er lige så godt, men bare til en bedre pris, kan jeg selvfølgelig ikke svare på, da jeg aldrig har prøvet Evo’en.

Kan der være en voksipose i den?

Jeg vil sige nej. Det bliver simpelthen alt for proppet. Og min voksi er end da meget brugt og blevet noget tynd i det, så tør slet ikke tænke på hvor meget en ny og tyk voksi fylder. Selv med min flade og tynde voksi er der kun plads til voksi, og ikke meget plads til baby. Der findes selvfølgelig en voksi mini specielt lavet til kombivogne, men jeg må indrømme at jeg synes det er mange penge for noget der kun kan bruges i kort tid. Jeg bruger bare en dyne og hendes barnevognstæppe i uld. Svøber hende i dynen, og hvis det er koldt bliver tæppet lagt rundt omkring. Det giver faktisk en voksi lignende effekt, og Ebba Elvira sover fortrinligt i den anordning. Oppe i hendes altan barnevogn sover hun i en voksi, så hun kan sagtens skifte mellem de to uden problemer.

Hvordan er klapvognsdelen?

Det kan jeg desværre ikke sige noget om, da den ikke har været i brug endnu. Skal nok vende tilbage med en anmeldelse af denne, når den er kommet i brug.

Er der noget du vil have uddybet eller er der noget jeg har sprunget over, som du gerne vil vide, så spørg endelig løs, så vil jeg svare efter bedste evne.

PS. Indlægget er ikke sponsoreret. Desværre. Har helt og aldeles betalt min dejlige Mutsy Igo helt selv.

   

17 kommentarer

 • Jeanette

  Hei! Takk for anmeldelsen. Hva slags type madrass kjøpte du? Takknemlig for svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Molly

  Hej,
  Ved godt dette er et gammelt indlæg, men prøver lige alligevel 🙂

  Jeg har termin om 9 uger og skal til at tage en beslutning omkring barnevogn – hold nu op det er svært! Vi bor midt på Frederiksberg, så den skal være nem og kompakt, så vi overvejer Mutsy iGo. Her har din anbefaling været rigtig god, men syntes det er lidt svært at finde uddybende information om klapstoldelen. Hvordan har dine erfaringer været med denne?

  Er den ok i bredde og længde? og er der plads til at man kan have en kørepose (voksi el.anden) i?

  På forhånd 1000 tak for svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hejsa. Jeg er rigtig glad for klapvogne delen. Vi har en voksi køre pose i og det fungerer fint.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mehtap

  Hej og tak for en rigtig brugbar anmeldelse.
  Nu hvor det er noget tid siden du har skrevet anmeldelsen vil jeg høre hvad du synes om klapvognsdelen? Herunder fx liggeposition, adgang til varekurv. Og som kombivognen som helhed.
  På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Hej 🙂

  Tak for en god anmeldelse. Købte du din i udlandet eller i Danmark? – hvis fra udlandet, var/er du så betænkelig ved reklamation eller hvad man siger? Overvejer nemlig at købe den i udlandet for at spare pengene, men er det dumt? 🙂
  En anden ting.. Du skriver i et af dine svar på kommentarerne, at klapvognsdelen kun kan vendes væk fra den der kører med den. Vi var i Århus for at se vognen, og klapvognsdelen kan fint vende begge veje 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Møller

  Hej!

  Tak for den gode anmeldelse af vognen! Jeg bor i Århus og har derfor været ude at se vognen inden vi tager den store barnevognsbeslutning 🙂 Mutsyen er godt nok lækker!! Men vil alligevel lige høre dig på om et par ting, som jeg håber du vil svare på 🙂
  Vi kiggede både på Igo og Evo – umiddelbart hælder jeg dog mest til Evoen, af den grund at jeg ikke er så høj – 163cm og synes ikke at Igo’s håndtag kunne skubbes langt ned – har det været et problem for dig at Igo’s håndtag ikke kunne skubbes længere ned? Kan vist huske jeg læste du heller ikke var så høj?
  Derudover er der jo ikke spænder til en sele i liftdelen, hvad har i gjort når Ebba skulle have en sele på i liftdelen? Hvordan har i hæftet selen fast, hvis man kan sige det sådan 🙂
  Og så er jeg lidt bekymret over om vognen er “god nok” at køre på stier med, fx. ved søer, sommerhuse, brosten osv.? Og nu her hvor det er snevejr, hvordan har hjulene klaret det? 🙂

  På forhånd tak for din tid – Med kærlig hilsen
  En forvirret 1. gangs mor i Aarhus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hej :-). Ang højde jeg synes også håndtaget var lidt højt i starten, men da jeg først kom ud og trille var det overhovedet ikke noget problem. Jeg er dog 2 cm højere end dig. Ang sele så synes jeg faktisk det er det stødte problem ved denne vogn og jeg fatter ikke hvorfor mutsy har udeladt dem. Har faktisk tænk mig at skrive til dem og høre dem ad. Da Ebba elvira var omkring 7 måneder blev vi simpelthen nødt til at skifte til klapvogn da hun var meget mobil og jeg var bange for at kunne falde ud. Men store pige var slet ikke så mobil så der ville det ikke have været er problem, men med Ebba elvira var det. Det er nok den største anke jeg har mod den vogn. Og ang terræn så synes jeg faktisk den klarer det meget godt. Selvfølgelig er en stor Odder bedre men hvis det er i begrænset mængde så ville det ikke afholde mig fra at bruge den. Vi har endnu ikke brugt den i snevejr så det kan jeg ikke rigtig svare på. Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hannah

  Hej 🙂

  Tak for gode anmeldelser 😀 Jeg overvejer at købe den også. Vi har en alm emmaljunga til sovevogn/terrassevogn, men tænker at en mindre og lettere vogn kunne være rart i byen og til ture/ferier. Hvordan er klapvognsdelen, hvis du har fået prøvet den? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Den er vi også rigtig glade for. Eneste minus er at klapvogns delen kun kan vende væk fra den der går med barnet. Vær også obs på at der ikke er forankringer til sele i barnevognskassen. Det gjorde at vi måtte skifte til klapvogn selvom min datter sagtens kunne være i kassen endnu, men hun var så mobil at hun kunne kravle ud. Lidt øv at de ikke har tænkt på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi har købt samme vogn. Jeg må sige, at vi også i det store hele har været godt tilfreds. Dog savner jeg, at der går en skygge ned fra toppen af liften, jeg synes vi bøvler noget, når solen står på og hvis det blæser – så synes jeg, den er meget åben. Hvad gør du? Vores datter er snart fem måneder, og ca 65 cm – og jeg synes faktisk næsten ikke, at hun kan være i den mere! Så her går det slet ikke til 9-10 mdr, desværre. Vi fandt netop klapvognsdelen frem, og umiddelbart virkede den rigtig fin, men jeg blevet noget skuffet – den kan ikke lægges helt fladt, og det tænker jeg, giver en ubehagelig soveposition? Desuden er den ret smal, så med voksi’en i, som jeg ellers havde set frem til, synes jeg næsten ikke hun har plads til armene – øv øv! For ellers er det altså en lækker vogn.

  Maria 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Jeg oplever det faktisk ikke som noget problem, men selvfølgelig ligger de ikke lige så langt inde som i en stor alm barnevogn. Min datter er 62 cm og hun kan altså være i den længe endnu. Bruger du voksi i den? For så kan jeg godt forstå at du synes pladsen er trang. Har som sagt slet ikke åbnet kassen med klap vogns delen endnu så kan ikke rigtig fortælle om vores erfaringer endnu. At den er smal er i mine øjne en fordel, kan simpelthen ikke fordrage de der kæmpe emmaljunja klapvogn som fylder hele fortorvet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hov og der med sove positionen har jeg ingen erfaring med. Vi skal som sagt kun bruge den som transport vogn. Primær sove vogn som står på vores altan er en old gammel Odder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Tak for en grundig og anmeldelse, lige hvad jeg havde håbet på, nu hvor jeg venter på at få samme model leveret 🙂 det er lidt specielt at købe en vogn som man ikke har prøvet, men nu har jeg taget chancen.

  Mht. ny madras, har det så været svært at finde en i det rette mål eller er det en ok standardvare hos fx Babysam?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja min er vist bare sådan en som også kan passe i en standard lift.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Tak for en god anmeldelse. Jeg overvejer selv bugaboo Buffalo fordi jeg gerne vil kunne køre i natur også. Hvordan klarer mutsy igo sig på græs, jord og grus?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Jeg synes faktisk den klarer det rigtig godt. Jeg havde en bugaboo Cameleon og igo’en klarer det langt bedre end den gjorde. Buffaloen har jeg aldrig prøvet så ved ikke hvor meget de har forbedret den. Hvis jeg boede på landet ville jeg dog aldrig købe en kombi vogn. Så ville jeg vælge en rigtig barnevogn, affjedringen aldrig vil blive helt det samme i en kombi vogn.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Operation billigt tøj