Ferie planer

Min store pige

hugolovestiki1Hende her har holdt en lille pause fra bloggen, men nu er hun tilbage. I hvert fald i dag. Sagen er nemlig den at hun har fået en lille antipati mod at få taget billeder, og hvis jeg får lov så hopper hun rundt som en lille loppe, og så er det altså svært at få et ordentligt billede.

Men glemt er hun absolut ikke. Faktisk så tror jeg at jeg elsker hende mere end nogensinde før. Troede egentlig ikke det var muligt, men det var det så åbenbart. Efter Ebba Elviras ankomst er jeg faktisk også blevet mere opmærksom på, at min kærlighed til hende er en helt anden end den var for 3 år siden, og ja også en helt anden end den jeg har til Ebba Elvira.

Ebba Elvira elsker jeg fordi hun er min, fordi hun er hjælpeløs uden mig, og fordi det er et instinkt at en mor elsker sit spædbarn. Oline elsker jeg fordi hun er Oline. Fordi hun bare er verdens kærligste og sjoveste lille pige, og fordi at al den kærlighed jeg har givet hende siden hun blev født har jeg fået igen x en million.

Lyder det mærkeligt og er jeg den eneste der har det sådan?

Grunden til at kærligheden igen er vokset er at hun simpelthen har taget den her storesøster rolle i stiv arm. Det er virkelig minimalt hvad vi har mærket af reaktion. Det eneste vi har mærket er, at hun er blevet endnu mere morsyg. Ja troede egentlig ikke det var fysisk muligt, men det var det så alligevel. Den har nemlig nået nye uanede højder.

Hun er konstant opmærksom på hvad jeg laver, og hvor jeg er. I sofaen skal hun helst sidde på mit skød, og når vi sover skal hun også helst ligge så tæt på mig som overhovedet muligt. Hun er også begyndt gerne, at ville have hjælp til ting, som hun før ellers var selvhjulpen med, og det er kun mor der kan hjælpe her. Forsøger far bliver hun fandme hidsig.

Det har været lidt hårdt for mig, og er det sådan set stadig. For jeg er på sådan næsten konstant. Det eneste tid jeg har lidt for mig selv er når Oline er i børnehave, og selvom jeg synes det er lidt mærkelig at aflevere hende, når jeg rent faktisk går hjemme, så er jeg nødt til det, for ellers ville jeg blive vanvittig oppe i mit hovedet. Har brug for bare et par timers ro en gang i mellem, hvor jeg kan koncentrere mig om at være mor til Ebba Elvira, og så måske også få lidt tid til mig selv.

Og jeg ved godt at der intet krav eksisterer om at man skal holde sit store barn fuldstændig hjemme fra børnehave, når man går hjemme på barsel, for barsel er jo en slags arbejde, ja faktisk et 24 timers job. Ud over det så har hun også brug for at komme afsted, og lege med andre børn, og blive stimuleret af dem. Det kan jeg bare ikke gøre på samme måde her hjemme. Slet ikke med et lille spædbarn, der jo naturligvis kræver en mor opmærksomhed. Så selvom jeg absolut ingen grund har til det, så nager det mig alligevel en lille smule, når jeg siger farvel til hende der nede.

Men ja udover morsygheden, så har hun virkelig taget den her storesøster rolle med stor ro, og hvis bare den snart kunne foretage sig bare en lille smule, ja så ville jeg virkelig ikke have ret meget mere at brokke mig over.

Olines bluse er fra Hugo loves Tiki og kan købes lige her. Strømpe bukserne er fra Melton, og hendes nederdel har jeg selv syet.

Indlægget indeholder affiliate links

   

2 kommentarer

 • Anette

  Har du talt med Oline-pigen om hendes følelser i forhold til det at blive storesøster og til at skulle dele dig? Gæt evt. på hendes følelser og måske du kan huske, hvordan du havde det, hvis du selv er blevet storesøster, på godt og ondt. Fortæl hende om det. Måske det hjælper lidt på morsygheden?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Er pseudo tvilling så husker det desværre overhovedet ikke :-). Har faktisk snakket med hende mange gange om at hun altid vil være min dejlige lille pige og at jeg stadig er hendes mor selvom lillesøster er kommet. Jeg tror egentlig mest selv på at det bare er tiden der nu skal vise hende at jeg smutter ingen steder selvom lille søster er kommet og at vi stadig kan have et tæt forhold. Glæder mig til det sker :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie planer