Lidt sy tid til mor og om at være mor til 2

Kampen om sutten

natursut1natursut2natursut3Som i sikkert ved bruger Oline ikke sut, hun bruger sin tommelfinger. Det var absolut ikke med min gode vilje at det blev sådan.

Alle sutter blev den gang prøvet og alle tricks der overhovedet findes blev afprøvet incl sukker vand (og vi taler ikke om den opløsning som sundhedsplejersker anbefaler til urolige børn, nej vi taler SIRUP vand) og honning (og yes jeg var godt at spædbørn ikke må få honning, men jeg var desperat).

Mit ynglings søge ord på google var “hvordan går man baby til at tage sut”, og alle gode råd blev gennemprøvet, men INTET hjalp, og da jeg en dag nærmest var ved at kvæle hende med massive mængder opkast, som formentlig var forårsaget af den sut jeg igen og igen proppede i munden på hende, ja så stoppede jeg kampen, og accepterede min skæbne som levende sut.

Derfor var det også en lykkens dag da hun fandt hendes tommelfinger. Alt blev lettere efter den dag, og jeg slap for at agere levende sut i tide og utide ikke mindst. Men i dag er lykken ikke helt så stor, for det er bare skide svært at få hende til at stoppe med at sutte på den tommelfinger. Den hænger man jo for fanden ikke lige på sutte træet. Så hvis du har et godt råd til hvordan man får et barn til at stoppe med at sutte på tommelfinger, så kom frit frem.

Derfor var jeg også denne gang fast besluttet på ikke at få en tommelfinger sutter.

Havde joket lidt at hun fik en sut i munden som noget af det første, når hun kom ud. Sådan blev det naturligvis ikke, men jeg tror ikke hun var meget mere end et par dage gamle før vi så småt begyndte at give hende den. Bare sådan lidt for sjov, for når de er så små skal de jo egentlig bare have lov til at sutte alt det de vil.

Det var dog overhovedet ikke kærlighed i første blik, heller ikke ved andet, og nok heller ikke ved tredje. Men ved fjerde begyndte der så småt at ske noget, og en kærlighed affære var så småt startet.

I dag 1 måned gammel er hun faktisk blevet ret god til det med at tage sin sut, og bruger den især når hun skal falde i søvn, både i sin seng om aftenen og om dagen i sin barnevogn.

Så man kan vist godt sige at missionen er fuldført. TJEK.

PS. Ser hun ikke skøn ud, og ikke mindst tyk ud. Glæder mig så meget til at få hende vejet, for jeg tror virkelig hun har taget MEGET på. Vi er jo efterhånden oppe på 4 dobbelthager.

 

 

   

7 kommentarer

 • Patricia

  Helt utrolig sød bebs der ligger der.. har forelsket mig lidt i det strik hun har på der.. hvor er opskrifterne fra??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Bukserne er fra den store drenge strik bog, jeg har bare strikket riller i stedet det mønster de bruger. Futterne er en gratis opskrift som du finder på drops hjemmeside.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Patricia

   Så fine!! tak jeg må prøve at finde den bog:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Blev lige nødt til st skrive: Hvor er hun bare lækker, din lille pige! Dobbelthager er det bedste i verden – her samler vi også på dem <3
  Og vi kæmper stadig med sutten med min pige på snart 8 uger, så er meget misundelig!

  Så dejlig blog og billeder på insta, hygger mig rigtig meget med at følge dig her i barsels-boblen. Tak for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja den sut kan virkelig give en grå hår. Jeg håber virkelig at min lille pige har fanget den nu og jeg krydser fingre at din også snart gør det. Og tak fordi du læser med :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Håber hun holder ved sutten, krydser fingre. Her blev sutten for evigt skiftet ud med tommelfingeren efter halvanden måned, hvor hun med stor tilfredshed havde gumlet løs på en grim lyserød sag. så jeg kigger med hvis der kommer afvænnings tips.
  God weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Åh nej jeg troede virkelig at risikoen for tommelfinger sutteri var ovre. Hun får bare ikke lov til at slippe den sut. Jeg håber dæleme også der kommer nogle for jeg er temmelig meget på bar bund.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt sy tid til mor og om at være mor til 2