Snart en måned

Snoningshue og en lille vejledning

snoningshue1snoningshue2snoningshue3For dage siden færdig gjorde jeg den sødeste Dover and Madden hue til en heldig lille dreng. Hans mor havde købt den af mig i forbindelse med en Knæk cancer indsamling på instagram, som i øvrigt indbragte over 10000 kr i alt. Så flot. Og jeg var glad for at min lille hue kunne bidrage med en lille smule.

Huen blev strikket i råhvidt alpakka uld, og den blev simpelthen så fin, at jeg fluks måtte strikke en til Ebba Elvira også. Ikke at hun mangler huer, eller noget strik for den sags skyld, men en lille bitte hue kan man vel altså bruge.

Da jeg havde strikket den retstrikkede kant for neden, fik jeg lige pludselig den ide at strikke snonings mønster i stedet for. Snonings mønstret stammer fra denne trøje, og jeg har faktisk en gang før brugt det på en hue, men jeg tror faktisk kun den blev vist frem på instagram.

Det lyder måske lidt svært at tage et diagram fra en anden opskrift, men det er faktisk ret så nemt. I hvert fald når det kommer til denne fine lille sag.

Så her kommer der en lille mini vejledning. Det er ingen opskrift, men en vejledning til hvordan du sætter de to opskrifter sammen.

Allerførst vil jeg opfordrer dig til at købe Dover and Madden huen. Den er simpelthen så skøn, og i min verden kan den både bruges af drenge og piger. Og så har du også grund formen til denne hue, og hvem ved måske jeg finder på andre små kombinationer i fremtiden.

Allerførst skal du vælge den størrelser dit barn skal bruge og det rette garn. Hvis du bruger  baby cashmerino fra Debbie bliss, som det foreslås i opskriften, så er det min erfaring at huen bliver til den store side.

Når du skal bruge diagrammet fra snoningstrøjen så skal antallet af masker være deleligt med 12. Jeg har fx lige strikket størrelse nyfødt, hvor man ender med at have 87 masker på pinden når diagrammet skal begyndes, så her har jeg så slået 3 masker mindre op fordelt over helt stykket, så jeg endte med at have 84 masker.

Jeg har ingen kant masker med i det regne stykke fordi jeg strikker rundt, og det kan jeg kun anbefale alle at gøre. Det er super meget nemmere, for der ingen montering af, og du slipper for masser af vrang masker. Strikker du frem og tilbage skal du nok have kantmasker med i begge ender til monteringen.

Så starter du ellers fuldstændigt som der står i Dover and Madden opskriften, bare med et maske antal der kan deles med 12, og så strikker du ellers lige der til, hvor du skal begynde på diagrammet, og så stopper du, for nu skifter vi over til snoningstrøje diagrammet. Opskriften på snoningstrøjen findes i bogen “Strikkede babydrømme” af Vibe Ulrik Søndergård, men har du ikke den, så ligger den faktisk også klar til fri afbenyttelse på Femninas hjemmeside lige her.

Og her bliver det faktisk lidt vanskeligt, for Vibe Ulrik Søndergård er åbenbart ikke særlig glad for diagrammer, som ellers gør det mega nemt at følge et mønster, nej hun skriver det hele ned på tekst, og det kan virkelig forvirre en max meget. Havde hun lavet et diagram, havde jeg bare kunne henvise til den del af diagrammet i skulle bruge, men i stedet skal man finde den del af teksten, hvor snonings delen er. Og her hjælper jeg jer lidt, for det er nemlig lige nøjagtig denne del i skal bruge:

4. p (retsiden):  [9 r, 3 vr]
5. p: Strik som m viser (hvis du strikker rundt gentager du blot pind 4)
6. p:  [sno4B, 1 r, sno4F, 3 vr]
7. p: Som 5. p (strikker du rundt gentager du blot pind 4)
Gentag 4.-7. p
Den del gentager i så mange gange som der er behov for. Jeg brugte en færdig Dover and Madden hue til at måle efter hvor langt op jeg skulle strikke, før indtagningerne skulle begynde. Har i ikke sådan en må i prøve jer lidt frem, prøv den på jeres barn undervejs eller find en anden slags hue at måle efter.
Når i skal begynde at tage ind, bruger igen snoningstrøje opskriftens måde at tage ind på. Antallet er indtagninger og hvor mange pinde der skal være i mellem dem, må i også selv forsøge jeg lidt frem med, evt måle lidt efter Dover and Madden huen eller prøve den på jeres barn undervejs.
Når i synes den er strikket langt nok op og der er taget tilstrækkeligt nok ind, lukker i af på samme på som i Dover and Madden opskriften.
Hvis i har strikket rundt som mig, skal i bare hæfte ender, og så er huen færdig. Har i strikket frem og tilbage, skal den lige monteres og så hæfte ender.
Og så 1 2 3 vupti så har i verdens fineste snonings hue.
Hvis i har nogle spørgsmål eller er du mega erfaren strikkepige/dame, og har en rettelse, eller en nemmere måde at gøre tingene på, som kom bare med dem.
GOD FORNØJELSE
   

2 kommentarer

 • Mari

  Hei – jeg er så glad for beskrivelsen du har laget 🙂 Jeg har ingen barn å prøve på, så lurer på om du kan forklare antall snoninger med intagninger. Det ser ut til på bildet at du fullførte fem snoninger før du startet med inntagningene – stemmer det? Hilsen fra Mari <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja det skal nok passe. Men jo større en størrelse jo flere snoninger skal du også lave før du begynder at tage ind. Giver det mening? Den du ser på billedet passer en nyfødt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart en måned