Quiltede huer

Snart en måned

sovendeebbaelvira1.jpgsovendeebbaelvira2Så bliver den lille sveske her snart en måned. Helt utroligt at hun har været min i en hel måned nu. Det har været en måned med mange fantastiske stunder, men den har også været hård, det skal jeg ikke lægge skjul på.

Det er hårdt at føde et barn. Mit krop og mit sind har virkelig været igennem en hård måned. Især mit krop har været lang tid om at komme sig, husker slet ikke det var så slemt sidste gang, måske det bare er fordi jeg er blevet ældre. I hvert fald er det først nu at jeg for alvor begynder at føle mig bare en lille smule som mit gamle jeg. Men der er stadig lidt vej igen kan jeg godt føle.

Måneden har også været følelsesmæssig hård. Især den første uge efter hendes fødsel. Alle der har født før ved at man nogle dage efter fødslen bliver ramt af et kæmpe følelsesmæssigt kaos, som kan inkludere angst, depression, uhæmmet glæde og fuldstændig alt omsluttende sorg. Alt sammen fordi din krop nu ikke længere er fuld af graviditets hormoner. Lad os bare sige at jeg været næsten hele spektret igennem. Heldigvis er kroppen nu kommet sig over hormon helvede, og jeg er nu igen mit glade og optimistiske jeg.

Ebba Elvira har heldigvis taget den sidste måned i stiv arm. Hun er heldigvis en meget lille tålmodig og glad lille pige. Det eneste der for alvor kan gøre hende rigtig sur er hvis hendes hue ryger ned i hendes øjne og hvis maden ikke bliver serveret med det samme. Så kan hun skrige meget højt og meget hysterisk.

Især efter hun har været en tur til kiropraktor og vi har droppet d dråberne er hun virkelig blevet en glad lille sag.

D dråberne gav hende den vildeste luft i maven, hun slog seriøst prutter som en voksen mand, og når hun skulle af med lidt remulade blev der presset og presset i vildskab. Nu giver vi hende d pearls i stedet, og kommer remuladen helt af sig selv og prutterne er nu passende til en baby på 1 måned.

Kiropraktor tog vi hende til egentlig bare for at få hende tjekket. Oline tog vi først til kiropraktor, da vi efter nogle måned var virkelig træt af hendes skrigeri, og ret så desperate efter at få lidt ro. Det viste sig så at hun var låst både i nakke og i bækken, og efter nogle behandlingerne blev skrigeriet noget mindre. Så denne gang tænkte vi, at vi ville komme problemerne lidt i forkøbet, og nok især også fordi hun var blevet taget med cup, og det skulle netop kunne give problemer i nakke regionen.

Og ganske rigtigt hun var meget låst til nakken, og jeg fik stor ros af kiropraktoren for at komme før låsningen for alvor gav problemer. Fik faktisk så meget ros, at jeg blev helt flov og mundlam.  Iflg hende kommer alt for mange først, når låsningerne giver problemer i form af skrig og skrål. Hvilket hun også mener jeg var endt med, hvis jeg ikke var kommet allerede 1,5 uge efter hendes fødsel.

Og sikke en bedring vi allerede så efter den første behandling. Før havde hun utroligt svært ved at falde til ro om formiddagen. Ville allerhelst sove på mig, og lage jeg hende fra mig vågnede hun straks, og lå og møffede rundt uden rigtig at kunne finde ro. Nu tager hun nemt 3 timer i streg i hendes barnevogn, og hun møffer heller ikke rundt på samme måde som hun gjorde før.

Det eneste vi døjer med nu er lidt mave kneb om aftenen en gang i mellem, men det er ikke værre end en tur i stræk viklen og lidt mor omsorg hurtigt får det til at gå over igen.

Egentlig så burde jeg nok slet ikke skrive alle de her ting, for som de fleste med baby ved, så skal man ikke sige at babyen fx sover som en drøm, for så er man ganske sikker på at nærmest i det øjeblik man siger det højt, så vender det, og lige pludselig har man en bandit som bare nægter at sove.

Men jeg krydser fingre for at jeg virkelig denne gang har fået fingrene i en vaske ægte nem baby. Det fortjener jeg altså også virkelig. Hvis jeg selv skal sige det.

PS. Er det mørke hår ikke bare for smukt? Desværre er det nok snart slut. For det nye hår der vælter ud er fuldstændig blond. Underligt nok.

 

   

2 kommentarer

 • Lone

  Hej
  Hvilken kiropraktor har I brugt?
  En I kan anbefale?
  Mvh Lone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Nu ved jeg ikke hvor i landet du kommer fra men hvid du bor på Fyn så kan jeg varmt anbefale Birgitte slæbæk i bolbro. Hende har jeg brugt til begge mine børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quiltede huer