Nederen forældre

Min strikke mani

babystrik1babystrik3  babystrik5babystrik6Jeg tror allerede i har opdaget det, men jeg har virkelig en strikke mani, og her ser i det sidste halve års baby produktion. Der har været gang i pindene som i kan se.  Og babypigen kommer vist ikke til at mangle strik sådan lige. Og for at det ikke skal være løgn, så kommer der snart endnu en dragt og en cardigan af pindene.

At strikke er virkelig blevet en kæmpe passion for mig, og jeg er konstant på jagt efter nye opskrifter (jeg elsker nemlig at udfordre mig selv) og  nye lækre garner i forskellige lækre kvaliteter og i de rette farver. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange penge jeg har brugt på garn, strikke tilbehør og bøger de sidste par år.

Det er rigtig mange penge.

Men men men prøv i lige at regne ud for hvor mange penge der er hvis man fx skulle ud og købe alt det strik. Så kan min investering lige pludselig godt forsvares.

Man skal selvfølgelig ikke begynde at beregne timelønnen ind det regne stykke, for så vælter det vist. Det er også derfor jeg fx ikke strikker på bestilling. Med garn priser og hvis jeg skulle have bare lidt i timen for at strikke, så ville det blive ALT for dyrt for jer. Desværre.

I må altså selv i gang. Der er ikke andet at gøre.

Jamen jeg kan ikke strikke siger de fleste så, og til den kan jeg kun sige: “Det kunne jeg heller ikke for 2,5 år siden, så det er bare om at komme i gang”.

Det vil sige at på 2,5 år kan du gå fra nærmest ikke at kunne strikke en ret og vrang maske til at kunne strikke alt det her. Og så skal det også lige siges at jeg jo ikke har strikket konstant siden da. Der har været lange perioder hvor jeg ikke har gidet, og hvor strikketøjet har ligget total stille, så reelt er min “oplæringsperiode” noget mindre.

Så ingen undskyldning der ude. Tjek fx søde Signe fra Plummum. Hun er også kun lige gået i gang, og hun strikker allerede de mest fantastiske ting. Så det kan altså lade sig gøre.

Sæt i gang piger.

PS. I er flere der har spurgt til opskrifter, så her kommer der links og henvisninger til bøger:

Den øverste gule dragt er en popcorn dragt også købt hos Paelas.

Den næste som er koral farvet er fra et hæfte af Debbie Bliss.

Den lakse farvede er min egen opskrift og findes kun i mit hoved, men den er stærkt inspireret af dem her. Har du en grundform, fx popcorn dragten, så er det nemt at justere den til, så den kommer til at ligne den jeg har lavet.

De 3 øverste shorts er alle strikket over grundopskriften fra Drengestrik bogen

De grå nederste er fra Paelas og kan købes lige her.

De små futter er strikket efter denne opskrift. Dem med rillerne er lavet efter samme grund opskrift, jeg har bare strikket riller i stedet.

Den øverste hue er en Dover and Madden hue og den opskrift kan købes på Etsy lige her.

Opskriften på huen med boble mønsteret kan findes lige her. Obs at huen hun findes i en størrelse, og den er MEGET stor. Passer ca en str 3-4 år, så man skal selv hen og regne på hvor mange masker man skal bruge. Huen kan med fordel strikkes rundt på rund pind i stedet, så slipper man for montering og vrang masker.

Den sidste kan ligeledes findes inde på Drops hjemmeside lige her.

Den øverste trøje er en Raja’s raglan og kan findes lige her.

Vesten med bobler er fra Strikkede baby drømme. Jeg har bare lavet boble mønster i stedet for det bogen bruger.

Cardiganen med snonings mønster er også fra Strikkede baby drømme, jeg har bare lavet den til en cardigan i stedet for en pullover. Opskriften kan også findes gratis lige her.

Den gule cardigan er fra Strikkede baby drømme. Vær obs på at alle de opskrifter jeg har prøvet fra den bog har været ekstrem små i det, så gå gerne en str eller to op.

Blusen med krave kan købes hos Paelas lige her.

Rille cardiganen er bare en variation over en raglan cardigan som blandt kan findes i Lene Holme Samsøes bog Børnestrik på pinde 3,5 – 4.  Man strikker bare 2 ret og en vrang og så har du et rille mønster.

Opskriften kan du finde på Hvadbiertænkers blog lige her. Jeg har strikket det med Tusindfryds engle uld og brugt en dobbelt tråd.

   

14 kommentarer

 • Karin

  Tak 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Hvor har du strikket mange fine ting. Og tillykke med din fine pige ☺️.
  Jeg skal have en pige til september og er så småt gået i gang med at strikke lidt til hende. En dragt og et par huer er det blevet til ind til videre. Jeg tænkte på, om du kan dele ud af din erfaring om, hvad du har været mest glad for/ brugt mest. Jeg kommer helt sikkert ikke til at strikke en garderobe på størrelse men denne, så det kunne være rart at strikke målrettet, så der ikke kommer til at ligge fint strik ubrugt hen. Håber du kan hjælpe.
  Bedste hilsner
  Karin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hej Karin

   Jeg har umiddelbart brugt hendes cardiganer rigtig meget. De er gode når de fx sover uden for, hvor armene tit stikker ud af voksi pose eller dyne. Ellers hendes rompere, som måske ikke er praktiske, men bare super søde. Elsker dem simpelthen. Huer er jo også altid et musthave.

   Held og lykke med strikkeriet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Er det for meget at forlange at du linker til det garn du har brugt til de forskellige opskrifter? Jeg er ret uviden udi strik og skal have min mor til at lave nogle af tingene. Men er SÅ vild med dine farver, så det kunne være rart at vide helt specifikt hvilke garntype og farve der er brugt til de forskellige ting. Og så kan jeg ikke lige finde opskriften på det flotte tæppe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • viola

  Hej! Ej, hvor er det flot – der er altså en farmor der skal på arbejde der – hvilket hun heldigvis gør med glæde!
  Hvor er opskrifterne fra – har du en bog eller en hjemmeside som du kan anbefale?
  Undskyld, hvis du allerede har svaret på den slags – jeg er helt ny herinde! 🙂
  Kh viola

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Velkommen til. Har i indlægget nu tilføjet hvor du kan finde alle opskrifterne. God fornøjelsen med strikningen til farmor :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu k*** en samling sorbet!! LÆKKERT!! Glæder mig til at se banditten i det!! (Kom nu uuuuud) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja man bliver jo helt lækker sulten :-). Ja for fanden kom nu din bandit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så mange fine ting! I morgen skal jeg til MD scanning og så skal jeg for alvor i gang. Bliver så fedt.
  Venter vi en pige så skal jeg helt sikkert lave et par af de samme ting som dig (også hvis det blir en dreng faktisk). Isæt de små blebukser med dutter og pomponer er så fantastiske ^_^ Lige nu er jeg i gang med en trøje til mig selv med dutter på ærmerne og glæder mig SÅDAN til at strikke noget i en størrelse minilille!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ihhh hvor spændende. Jeg kunne overhovedet ikke vente til MD scanningen fordi jeg bare ville i gang så jeg købte en scanning da jeg var 14 + 0. Var simpelthen for nysgerring :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kald det bare en mani, jeg kalder det dybt misundelsesværdigt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nederen forældre