Mens vi venter

Nederen forældre

Har i set at Tryg Fonden og Rådet For Sikker Trafik har lavet denne kampagne video for at sætte fokus på børns brug at cykel hjelm? Det viser sig nemlig at når børn rammer de 10-12 år så holder rigtig mange op med at bruge cykel hjelm, og det er faktisk et ret skidt tidspunkt, for det er her de som regel begynder at færdes alene i trafikken, og for alvor begynder at optræde i ulykkes statikstikkerne. Det er ret så trist, især fordi det er ulykker der på en ret simpelt måde kunne være undgået, og derfor noget jeg er meget glad for at der sættes fokus på.

Jeg har nemlig via mit arbejde i en af Danmarks største akutmodtagelser som sygeplejerske, hvor vi også har en stor skadestue, alt for mange gange oplevet for galt det kan gå, når både børn og voksne ikke bruger cykel hjelm, og hvor meget gavn de faktisk kan gøre for dem der bruger dem. Det er virkelig helt hul i hovedet ikke at bruge dem. Det gælder både børn og voksne. Det kan simpelthen ikke siges nok gange.

Oline bruger selvfølgelig altid cykel hjelm når hun cykler med mig, og rent faktisk så er jeg en af dem som også bruger cykel hjelm. Det gjorde jeg faktisk før Oline kom til grundet mit arbejde på en skadestue, men jeg må indrømme, at efter hun er kommet til, er det bare blevet endnu vigtigere for mig at bruge den. Både fordi jeg selvfølgelig ikke vil have der sker noget med mig, hvis jeg kører galt, men også fordi jeg håber, at det for hende bliver naturligt at bruge cykel hjelm i det hun altid ser mig bruge den, og når hun så rammer den kritiske alder, hvor mange børn smider hjelmen, så er det helt naturligt for hende at beholde den på. Det håber jeg virkelig (ellers bliver jeg en virkelig nederen mor).

Se videoen fra Tryg Fonden og Rådet For Sikker Trafik lige her (den er faktisk ret sjov):

:

Indlægget bringes i samarbejde med Rådet for sikker trafik

   

2 kommentarer

 • Anette

  Gudskelov er mine teenagedrenge indoktrinerede så meget, at hjelmen automatisk ryger på hovedet. Men det er nok igså dels fordi min altid sidder der og fordi min moster, som også var skadestuesygeplejerske, har fortalt os skrækhistorier… Godt du siger det til os!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja i en skadestue der oplever man desværre nogle gange hvor slemt det kan gå. Det fortæller jeg også gerne alle der vil høre det for jeg tror faktisk at de fleste tror at styrter man på cyklen så er det allerhøjest lidt knubs og skrab man får, men nej man kan faktisk dø af det. Så godt du går foran med et godt eksempel. Det tror jeg faktisk er hovedårsagen til at mange 10-12 årige smider hjelmen fordi de ser at deres forældre ikke bruger den og hvorfor skulle de så. Det er virkelig trist.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mens vi venter