Vind et gavekort på 500 kr til Gladerollinger.dk

Babytæppe

babystrik2babytæppe4babytæppe1  En god ting kom der da ud af mit lille sygehus ophold, og det var at jeg blev færdig med mit baby tæppe til den lille baby pige i maven. Ville ønske at jeg kunne sige at jeg havde brugt de 3 dage på langs til at læse kloge bøger og tænke filosofiske tanker, men nej nej desværre forholdte det sig ikke sådan, og det meste af tiden kunne jeg kunne samle tankerne om strikke tøjet, og en omgang Keeping up with the kardashians. Magen til skod tv skal man lede længe efter, men perfekt når ens tanker er i kaos, og man bare har brug for at stene.

Samtidig med at jeg hørte om samtlige Kardashians familiens kæmpe problemer og store dilemmaer i hverdagen, så som er det BWM eller jaguaren vi skal køre i i dag, så strikkede jeg så hænderne blødte.

Jeg tror aldrig jeg har strikket så hurtigt og så meget før i hele mit liv. I hvert fald nåede jeg at strikke tæppet næsten færdigt, og manglede faktisk temmelig meget da jeg tjekkede ind fredag middag.

Opskriften har jeg fundet hos Hvad bier tænker, og lige siden jeg så min kusines baby tæppe for snart halvanden år siden, som hun faktisk havde fået af Cecilie i barselsgave, vidste jeg at sådan et skulle min lille baby også have.

Tæppet er strikket lidt større end i opskriften, og det er strikket i Tusindfryds engle uld, som er en lækker blanding af uld og alpaca. Simpelthen så blødt og lækkert, og så findes det altså i de mest lækre farver. Til tæppet her har jeg brugt den der hedder koral. Jeg har strikket det med en dobbelttråd for et lidt tykkere om mere vamset udseende, og jeg har vel brugt omkring 8 nøgler vil jeg tro. Hvis der var nogle der skulle få lyst til at gøre mig kunsten efter.

Glæder mig så meget til at pakke en lille baby pige ind i det til marts.

   

15 kommentarer

 • Brigit

  Hej. Må jeg spørge? Hvorfor strikkes der på rundpind i stedet for alm pinde? Når der alligevel strikkes frem og tilbage.
  Vh Brigit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja det må du gerne. I min garn butik fik jeg rådet om det da det i flg dem er bedre for skuldrene og siden da har jeg ikke brugt andet. Om det er rigtigt ved jeg ikke for jeg startede stort set med det samme med at bruge rundpinde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Olines mor 🙂
  Hvis jeg godt kunne tænke mig præcis samme tykkelse og mere varmset udseende, som du skriver? Men jeg skal give opskriften videre til min mormor- jeg har slet ikke forstand på at strikke. Så hvis jeg stikker hende opskriften fra hvadbiertænker hvad har du så lavet om? 🙂 Det må også gerne være samme str som dit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Din mormor skal bare gentage diagrammet et par gange mere og så strikke det i den længde du ønsker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har fundet ud af at jeg har læst diagrammet forkert. 🙂
  Det var ikke gået op for mig at blank og prik skifter betydning på hhv. ret og vrangsiden.

  Holder formen sig på tæppet fint? Det ser så lækkert og blødt ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej.

  Så smukt et tæppe.
  Jeg vil vanvittig gerne strikke det til min gravide veninde.
  Men jeg prøvede lidt på et par almindelige strikkepinde (dvs. ikke rundpinde), og der blev det alt andet end trekanter. Ved du om det er fordi det er på strikkepinde og ikke rundpinde?

  Håber virkelig du kan hjælpe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Nej for selvom jeg strikker mit på rundpinde så bruger jeg dem her som alm pinde. Dvs jeg strikker frem og tilbage. Mit bedste bud er at du har læst diagrammet forkert. Prøv at send mig et billede af de tæppe tæt på så skal jeg se om jeg kan se hvad forklaringen er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Camilla. Jeg skal til at købe ind til det her tæppe og vil egentlig også gerne have det i uld. Ville man kunne bruge det samme garn som dig, men kun strikke med enkelt tråd? Eller skal man bruge dobbelt, hvis det er den type garn?

  Kram S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Det kan du sagtens. Så bliver det bare lidt tyndere i det. Og måske ville jeg også gå en pind ned i forhold til hvad opskriften foreslår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Har du lavet nogle specielle kantmasker eller bare strikket ret på alle masker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Bare strikket ret. Jeg synes ikke altid det bliver pænt med kant masker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Super smukt! Hvor mange trekanter ekstra lavede du ca.? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det et smukt tæppe.. Håber det går fremad med dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind et gavekort på 500 kr til Gladerollinger.dk