julegaver ønsker 2014

Babystrik

 

babystrik2babystrik1

Efter jeg fik at vide at det var en lille pige, der lå og sparkede i maven, har strikke pindene ikke stået stille her hjemme. Jeg strikker nærmest som en besat, og har allerede færdiggjort 3 projekter, og så har jeg gang i yderligere 3, bla et rigtig flot babytæppe, som jeg glæder mig meget til at vise jer. Men det går nok lidt tid endnu inden det er færdigt.

I mens jeg kan vise mine 3 færdige ting, som jeg bare er så stolte af.

Huen er efterhånden en klassiker på IG, og er nok bedre kendt som Dover and Madden huen. Jeg har strikket den et udtal af gange, og jeg synes den er lige sjov at strikke hver gang, og selvom den ser ret kompliceret ud, så er den faktisk ret nem at strikke. Mønstret følger en god rytme, og du kommer lyn hurtigt ind i det. At opskriften er på engelsk skal du heller ikke lade dig skræmme af. Google og youtube er din allerbedst ven, når det kommer til engelske strikke opskrifter.

Et lille tip hvis du hader sammensyninger og vrangmasker lige så meget som mig, er at strikke den rundt i stedet for frem og tilbage, som det foreslås i opskriften. Det kræver bare at du hele tiden læser diagrammet, som var du på retsiden, og at du sløjfer kantmaskerne i diagrammet. Det synes jeg i hvert fald er 1000 x nemmere, og sådan strikker jeg min hver gang.

Opskriften kan købes på Etsy lige her.

De små shorts er en blanding af 2 opskrifter, den ene er fra Drengestrik bogen, og den anden er fra Paelas.com’s Popcorn shorts. De er strikket i ren alpakka fra Pickles, og er bløde som smør. Popcornene har jeg lavet lidt mindre end opskriften foreskriver, da jeg tænker at de nok ikke er så rare at ligge på for en lille blød baby numse.

Romper dragten er faktisk helt og holdent min egen opskrift, dog har jeg ladet mig inspirere kraftigt af nogle romper suits jeg har set på IG, og som bla kan købes lige her. Først havde jeg egentlig strikket en efter en opskrift fra Debbie Bliss, men den synes jeg bare er så uformelig i det, så den strikker jeg nok ikke igen. Medmindre den selvfølgelig har den perfekte pasform, når der endelig kommer en baby i den.

Jeg er bare startet bag fra med ribkanten, og så har jeg strikket mig rundt ind til jeg nåede til stropperne. Det er faktisk ret enkelt, og jeg har bare justeret lidt undervejs. Næste gang tror jeg ikke, at jeg laver den så poset i det, men i stedet breder udtagningerne og indtagninger lidt mere ud, så den får en lidt mere lige form.

Nu mangler jeg bare en baby at prøve den på, for reelt ved jeg jo ikke om pasformen er helt af helvede til. Så må ud og finde en prøve baby et sted.

Næste strikke opgave er et par babyfutter, som jeg snart er færdige med, babytæppet naturligvis og så skal jeg også have strikket et par cardiganer eller to. Nu skal jeg bare beslutte mig for hvilken opskrift det skal være. Det bliver svært nok i sig selv.

Nogle gode bud på en fin opskrift til en baby cardigan?

 

   

10 kommentarer

 • […] dragt var faktisk en af de første dragter jeg strikkede til Ebba i sin tid. Prøv bare at se lige her. Det er faktisk lidt sjovt at se. Husker den tydeligt. Jeg havde set en dragt på nettet et sted, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak! Det hjalp – da jeg troede den var strikket på rundpind 🙂 Et par gode bud på babycardigan vil helt klart være rilletrøjen fra Lene Holme Samsøes Babystrik på pinde 3. Bellatrøjen er også superfin. Selv har jeg lige kastet mig over denne: http://strikkexpressen.blogspot.dk/2014/11/hentesett-med-blgejakke-og-romper.html

  kh Maria (mandreasen på IG)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den der romper er bare SÅ fin! Jeg vil prøve at fristrikke en lignende, men skal lige forstå dig ret: Hvad mener du med at du startede med ribkanten? Altså i benene? Og i så fald – hvordan fik du dem samlet? Åh kringlet at forklare – jeg ved det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Jeg starter ved ryg ribkanten. Altså bag på. Og så strikker jeg bare nedad. Tager ned til ben og så ud igen og strikker op ad. Bag på øverst laver jeg ligeledes et par vendemasker for at få plads til ble numsen. Ribkanten ved benene er strikket på til sidst. Håber det hjalp, sig til hvis du har flere spørgsmål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hvor er det fint

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor er det dig fint Camilla <3 Ville ønske jeg var ferm på et par strikkepinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Signe for 2 år siden kunne jeg dårligt strikke en vrang maske så det er bare om at komme i gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det nogle fine sager, du har fået kreeret. Er ret imponeret over, at du bare laver om i opskrifter og kombinerer to. Jeg holder mig (desværre) stadig til de helt enkle opskrifter og følger dem slavisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Det havde jeg heller aldrig troet at jeg ville gøre, men nu har jeg kastet mig ud i det, og det er faktisk ikke så svært når det kommer til stykket.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

julegaver ønsker 2014