Gang i pindene

Vind et sæt Lego Duplo

https://www.youtube.com/watch?v=PXnsIBCy77E&feature=youtu.be

Her i huset er Lego Duplo et af legetøjs favoritterne, hvis man lige ser bort fra Ipad’en, som nok kommer ind som en suveræn nummer 1.  Jeg er egentlig ikke specielt teknologi forskrækket, og har egentlig et ret liberalt forhold til den slags sager, men jeg holder nu alligevel på at gammeldags legetøj, som fx Lego Duplo, er det der skal leges mest med når det kommer til stykket. Det giver en masse ting, som fx en Ipad ikke gør, og også omvendt, for Ipad’en giver helt bestemt også nogle ting, som traditionelt legetøj ikke gør. Jeg tror de to ting faktisk supplerer hinanden ret godt, og styrker børnene til at færdes i den verden, som vi nu engang lever i i dag.

Oline er endelig ved at fatte ideen med Lego Duplo, og er så småt begyndt at bygge ting, især høje tårne er en stor favorit, og så elsker hun også hendes Lego Duplo tog. Det kan hun bruge virkelig meget tid på, og hun har efterhånden en kæmpe Lego Duplo samling. Ja den er så stor, at jeg har måtte sige stop, for hun har simpelthen ikke behov for mere. Hun kan jo nærmest bygge en hel by, hvis hun fik lyst.

Jeg har været så heldig, at få lov til at udlodde et fint sæt Lego Duplo, perfekt til en lille julegave eller måske en kalendergave. Det eneste i skal gøre er at se videoen #PlayWithAllFingers, og fortælle mig i en kommentar neden under hvad i tror budskabet med videoen er.

Sidste frit for deltagelse er d. 17. nov.

Held og lykke

Ps: Lego Duplo kører også en konkurrence på Facebook, hvis vi vil have en ekstra chance for at vinde. Find konkurrencen lige her.

KONKURRENCEN ER SLUT OG VINDEREN HAR FÅET DIREKTE BESKED

Indlægget bringes i samarbejde med Lego Duplo

   

20 kommentarer

 • Længe leve fantasien – giv børn plads og mulighed for den frie leg, hvor fantasien styrkes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Christiansen

  Jeg tror budskabet er at det er vigtigt at udvikle børns lyst til at skabe noget selv, så de kan bruge deres fantasi og fysik/motorik og lære at det er fedt at udfordre sig selv og ikke bare tage den nemme løsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tror det er så vigtig at vi ikke altid vælger den nemme digitale løsning men i stedet sætter os ned med vores børn og lader fantasien råde og også lader børnene selv lege

  marianne.lykke@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Videon får ihvertfald mig til at overveje både mit og mit barns brug af digitale redskaber. Men det er virkelig en svær balancegang, for i min optik bliver man også nødt til at acceptere at børn idag vokser op i en anden verden end vi selv gjorde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den tanke jeg fik da jeg så at hun spillede på en tablet, var skuffelse.. Jeg tænkte hvor ærgeligt det var at hun ikke kunne spille “i virkeligheden”.. Så jeg tror at Lego prøver at fortælle at færdigheder på en skærm ikke er nok, det er bedst hvis vi stadig kan bygge og fantasere..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror, viden henviser til at vores børn i dag bruger for megen tid på elektronisk legetøj – og det er nok desværre rigtigt. Jeg forsøger at slukke for mobil, tablet og tv når vores dreng på 1,5 år er vågen – men jeg kunne helt sikkert blive bedre til at vælte klodserne ud på gulvet, sætte mig ned og lege med.
  Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske er vi er ved at opdrage en skærm generation? 😉

  (Alligevel lidt sjovt eftersom LEGO har lavet en hel del spil til både konsoller, computer og Ipad) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror den betyder, at det er vigtigt med “rigtig” leg, fremfor kun computer/tablets/smartphones.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ville jeg gerne vinde til min traktorelskende søn 🙂
  Jeg tror, budskabet er, at dublo træner børns finmotorik og “tvinger” dem til at være aktive i legen – to forhold, som nemt kan blive overset, med tekniske devices, hvor børnene ofte blot er “tilskuere” til underholdningen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man er også nødt til at opleve en 3 dimensional verden for at øve finmotorikken og de taktile sanserne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Kærup

  Mine skønne drenge på 1 og 3 har én ting, de begge holder af at lege med, én slags legetøj, hvor de kan mødes i fælles interesse, og det er Lego Duplo. Derfor ville de blive lykkelige, hvis deres mor vandt dem lidt at deles om…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  At finmotorikken kan udvikles på mange måder og at det er godt at blande måderne og dermed få det bedste fra begge verdener 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  At alt foregår digitalt nu og børn lærer ikke at bruge fingrene og finmotorikken som vi selv gjorde, da vi var børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Clausen

  For det første blev jeg virkelig snydt! Jeg var altså overbevist over det var den lille pige der spillede klaver, haha! Men jeg tror budskabet er at børn følger med udviklingen i forhold til elektronik..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emillia Mølgaard

  Jeg tror budskabet er modernisering.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • At man ikke skal være så forskrækkede over den digitale tidsalders præmisser. Det behøver ikke at være dårligt, og det behøver heller ikke at betyde, at vi afskærer os fra de mere analoge begivenheder.

  kh Mai / maiodgaard (a) gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line L

  Jeg tror at budskabet er, at vise at børn og leg følger udviklingen lige så vel som alt andet udvikler sig med tiden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sophie

  Videoen kunne også handle om fantasi, indlevelse og leg. At udvikle sin kreativitet -og om at kombinere nyt og gammelt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror, at videoen handler om at barnet har godt at af gøre brug af både moderne og gammeldags legetøj, da de begge er med til at udvikle barnets udvikling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Lidt har også ret 🙂
  Fin motorikken læres på mange måder

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gang i pindene