Bobo Choses AW14

Min store børne have pige

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Lige om lidt rammer Oline det, for Odense kommunes, magiske 2 år og 10 måneder, hvilket her betyder slut med dagpleje og vuggestue, og goddag til det store stygge børnehave liv.

Det er absolut ikke noget jeg ser frem til. Er meget lidt til institutioner i forvejen, og tanken om Oline værende i blandt 90 bølle børn, og deres 3 pædagoger skræmmer mig temmelig meget. Jeg har det så fint med hendes lille beskyttede dagpleje med kun 4 andre børn og den samme faste dagplejer hver evig eneste dag.

Men samtidig kan jeg også mærke at hun længes efter at lege med større børn. I hendes dagpleje er hun den ældste og har været det længe, og hun foretrækker helt klart at lege med dagplejerens egen datter som er godt og vel et år ældre end hende.

Så det er med lidt ambivalente følelser at jeg her 1. oktober sender hende af sted mod børnehave vildmarken.

Og ja så har der været hele processen med at vælge den rette børnehave. Det har dæleme også været svært og har kostet et par søvnløse nætter. Pga af vores arbejde har vi allerede på forhånd måtte sortere en del fra, vi kan bare ikke bruge en børnehave der åbner kl 6.45 til noget, og det har fjernet rigtig mange fra vores potentielle børnehave liste. Desuden har jeg haft det lidt stramt med de der kæmpe børnehaver, og det har tit været dem der har haft åbnet fra kl 6.15 -6.30 tiden. Jeg synes simpelthen hun er for lille og skrøbeligt til at blive smidt ud på en legeplads med 100 andre børn som kan være op til 3 år ældre end hende. Der er jo temmelig stor forskel på at være 2 år og 10 måneder og næsten 6 år.

Men nu er valget truffet, og den 1. oktober starter Oline i en privat Rudolf Steiner integreret vuggestue/børnehave. Det er et valg som enten vækker stor begejstring  eller løftede øjenbryn i min omgangs kreds. Man siger at jeg ikke ligefrem slår dem som den store Rudolf Steiner kvinde, og det kan jeg da kun give dem ret i. Oline har masser af plastik legetøj, hun må gerne tegne med mere end en farve af gangen og hendes dukker har også ansigt.

Men alligevel er jeg nok på en eller anden måde blevet fanget af deres pædagogik og hele deres koncept, selvom jeg nok i bund grund ikke ligefrem tilhører Rudolf Steiner målgruppen.

Og så er det en lille børnehave, de får vegetarisk økologisk mad hver dag (dvs ingen madpakker JUBIII) og så er deres åbningstider gode. Alt sammen win win i min verden.

Men nu må vi se hvordan det går, og uanset hvad er jeg nok lidt nervøs på min lille (snart store) piges vegne.

Olines kjole er hjemmelavet, skoene er fra Petit Nord  og strømpebukserne fra Mp strømper

Indlægget indeholder affiliate links

   

4 kommentarer

 • Godt at I har fundet et sted, der føles rigtigt. Vi skal også sådan for alvor til at tage stilling, og det er enormt grænseoverskridende. Heldigvis kan vi være mere kræsne med åbningstider, sålænge vi bare kan aflevere kl. 8 er det fint.

  Men jeg kan sagtens følge dig – jeg tænker, at der nok også er noget lidt farligt (for os forældre) i at børnene bliver så store, og at der ikke er nogen, der hele tiden kan passe på dem. Men det er jo også en del af barndommen og det at vokse op, at man skal lære at kunne og gøre selv. Bl.a. i en børneflok, hvor man så kan håbe, at de store kan hjælpe de små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Dejligt at I har truffet et valg som føles rigtigt for jer. Jeg kunne sagtens finde på, og overvejer det, at træffe et tilsvarende valg, når det bliver aktuelt om en 2 års tid. Jeg tror, der er rigtig mange gode værdier i sådan en børnehave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var også meget lidt glad ved at sende min dagplejedreng i børnehave som 2,10 årig, men heldigvis blev mine skrupler gjort til skamme. Børn er fantastiske til at indrette sig efter omstændighederne, og dårlige normeringer til trods, så er de allerfleste pædagoger kærlige og nærværende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bobo Choses AW14