Lille linselus og en konkurrence

Kom igen H&M

hmpoly

Det skal ikke være nogen hemmelig at jeg ELSKER H&M, jeg har faktisk i mine unge dage arbejdet der. Ja tænk engang. Men nogle gange bliver jeg bare så møghamrende skuffet over det de laver.

Mit hjerte hoppede lige et par slag over da jeg så de her fine kjoler på deres hjemmeside, og så ind da til en fantastisk pris. Klog af skade tjekkede lige jeg hvad det var lavet af inden jeg trykkede og køb, og til min store frygt, så jeg at de var lavet af 100 % polyester. Sig mig hvem fanden putter sit barn i en sommer kjole lavet af 100 % polyester, og hvem finder på at lave sommertøj til børn i 100 % polyester. Mor er ikke sur, mor er meget skuffet H&M.

Vil ikke være søde at lave jeres fine tøj i natur materialer alternativt viscose, polyester er simpelthen ikke en mulighed i min verden, når det kommer til tøj der skal være tæt på kroppen på en varm sommer dag. Det kommer bare aldrig til at ske, uanset hvor sød og lækker kjolen er.

Er jeg den eneste der så fanatisk og en ægte vaskeægte polyester hader?  Man skulle jo næsten tro de kan sælge skidtet til nogle siden de producere ting i polyester. Meget kan man jo sige om H&M, men at de producerer ting de ikke kan sælge er vist ikke en af dem.

Ps. Husk at smutte ind på indlægget her, og læg en lille kommentar, der er et styk hjemmelavet tøj på spil.

   

8 kommentarer

 • Karen Elisabeth

  Interessant nok, så skriver Nanna på sin blog “how to do fashion” lidt om de forskellige materialer man bruger til stof, hvor hun har skrevet om polyester her: http://www.howtodofashion.dk/new-blog/2014/4/18/polyester og på wikipedia står der om viskose: Cellevæggene i planteceller, hos f.eks. træer, græs, papyrus, bomuld og halm, består mest af cellulose. Papir, cellofan, rayon/viskose er næsten ren cellulose.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg kunne heller aldrig drømme om at købe polyestertøj til mit barn og køber det heller ikke til mig selv, medmindre vi taler træningstøj.

  Viskose er ikke syntetisk men er et af de regenerede fibre, som minder meget om de helt naturlige fibre som bomuld. Det er, så vidt jeg ved, kemisk fremstillet af træfibre, og det er derfor mere åndbart end kunsstof.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Tak for informationen om viscose. Nu giver der mere mening at jeg sagtens kan bruge viscose.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette C

  Jeg ville aldrig, aldrig, aldrig købe polyester til mine børn! Og heller ikke til mig selv, faktisk. Tror faktisk udelukkende at mine børn har tøj i rent bomuld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • copenhagenkiddo

  Nu har jeg ikke lige mærket på dem, men set den stribede, som jeg synes ligner bomuld. Og der ville jeg nok ikke have tænkt over at tjekke det. Måske jeg skulle blive lidt bedre til det 🙂 Tak for påmindelsen.

  Er det i øvrigt ikke noget med at noget polyester er bedre end andet? Mange af de lækre voksenmærker laver jo de flottes skjorter og kjoler af polyester, fx. Malene Birger. Ved du noget om det? Og hvorfor er det nu, at viskose er i orden (og åndbart)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Jo det er der nogle der siger. At dyr polyester, som de dyre mærker skulle bruge, er mere åndbart. Men jeg må indrømme at jeg aldrig har testet det sådan fysisk på min krop da min poly forskrækkelse er så stor at jeg nægter at bruge flere 1000 på en kjole i polyester. Men ja har da flere gange stået med en acne kjole hvor jeg seriøst har været i tvivl fordi stoffet føltes så meget som silke i hænderne. Men har simpelthen ikke ture tage chancen endnu.

   Ja det er egentlig underligt med viscose for det er jo også et kunststof, men jeg har ingen problemer med det og køber det gladeligt. Måske nogle er klogere end mig der ude?????

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille linselus og en konkurrence